HenkilökohtaistaKirjoittanut Elina Venesmäki

Tuulimyllyjen puolesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Tuulimyllyjen puolesta

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Elina Venesmäki

Eduskuntatalo kutsuu taas ydinvoiman vastustajia.

Hallitus julkisti ilmasto- ja energiastrategiansa torstaina, ja se ei todellakaan anna aihetta juhlaan. Strategia pyrkii vain vaatimattomiin hiilidioksidipäästöjen vähennyksiin (20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä). Tähänkin päästäisiin rakentamalla lisää ydinvoimaa.

Greenpeacen Lauri Myllyvirta kirjoittaa järjestön blogissa, että hallitus ei ollut kuullut elinkeinoelämän edustajista kuin lähinnä raskasta teollisuutta, ei lainkaan uusiutuviin tai energiansäästöön keskittyviä tai vastaavia firmoja. Onko sitten ihme, että hallitus uskoo teollisuuden energiankulutuksen kasvavan kai ikuisesti, vaikka paperitehtaat ja muukin raskas teollisuus jatkavat siirtymistään etelään.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Säästöä hallitus aikoo taikoa lähinnä kuluttajilta: asumisesta, rakentamisesta ja liikenteestä (ks. HS:n uutinen).

Greenpeace järjestää asiasta mielenosoituksen eduskuntatalon edustalla keskiviikkoaamuna kello yhdeksästä kymmeneen. Strategian käsittely eduskunnassa alkaa silloin. Järjestäjät neuvovat osallistujia pukeutumaan mielellään tummiin vaatteisiin.