HenkilökohtaistaKirjoittanut Elina Venesmäki

Meitä kuunnellaan sittenkin

Lukuaika: < 1 minuutti

Meitä kuunnellaan sittenkin

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Elina Venesmäki

Edes joskus kansalaisten mielipiteellä on väliä.

Posti lähetti meille kirjeen aiemmin syksyllä. Siinä kysyttiin, haittaisiko meitä, jos postinumeromme muuttuisi ja postikonttorimme vaihtuisi toiseksi. Mukana oli lomake, johon pystyi valitsemaan vaihtoehdon ei haittaa tai olisi hankalaa.

Emme tajunneet kyselyä: totta kai olisi ärsyttävää, jos joutuisimme ilmoittamaan kaikille, että osoitteemme on muuttunut ja hakemaan postipakettimme vähän kauempaa. Eniten ihmettelimme sitä, miksi kysely oli tehty. Kai Posti tekisi joka tapauksessa niin kuin tahtoo. Oliko tarkoitus saada meidät ajattelemaan, että saamme valita? Muutosta ei kirjeessä markkinoitu meille Postin asiakkaille mitenkään, sen vain kerrottiin olevan tarpeen jonkin epämääräisen sujuvuuden takia. Unohdimme vastata kyselyyn.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Tällä viikolla Posti lähetti uuden kirjeen. Siinä sanottiin yllätykseksemme, että postinumeromme pysyy samana kuin ennen, koska ”kyselyn tulos ei puoltanut suunnitelmaa”.

Kyselyn tarkoitusta en ymmärrä vieläkään: luuliko joku, että kukaan ylipäätään vastaa tuollaiseen kyselyyn sanoakseen ”ihan sama”? Vai oliko tarkoitus alun perinkin saada asiakkailta vain tukea jo virkailijoidenkin huonona pitämälle suunnitelmalle?

Joka tapauksessa, episodista tuli hyvä mieli.