Hämeentie 48Kirjoittanut jukka vuorio

Roskilde-raportti, osa 1

Lukuaika: < 1 minuutti

Roskilde-raportti, osa 1

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Jukka Vuorio

Kirjoittaja eksyy Tanskaan ja huomaa, että telttaillessa makuupussi ja -alusta ovat tosi hyödyllisiä juttuja.

Olen nyt Roskildessa, täällä pikkukaupungin ja jättifestivaalin yhdistelmässä. Ensimmäinen täällä vietetty vuorokausi herätti henkiin vuosien takaiset telttailu- ja retkeilytunnelmat, kun nykyään yleensä tulee festareillakin majoituttua sisätiloissa.

Roskilden nukkujien joukosta löytyi hiiren ja ihmisen muodostama pariskunta.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Olen huomannut, että teltassa on huomattavasti mukavampaa, jos käytössä on esimerkiksi makuualusta ja makuupussi, kuin jos niitä ei ole. Uupunut festarimieshän saattaa aluksi tyytyä pelkkään teltan lattiaan ja vasta myöhemmin yöllä ottaa käyttöön makuualustan ja -pussin, kun kosteus alkaa tunkea teltan ohuen muovilattian läpi.

Mutta ei se telttaan pääseminenkään ihan ongelmitta sujunut. Saavuin ystäväni kanssa check-iniin puolilta päivin, ja siitä lähtien meitä pompoteltiin portilta toiselle etsiessämme meille varattua telttapaikkaa. Koska olen itsekin toiminut Provinssirockin vapaaehtoisena työntekijänä, en toki vaadi, että kaikki vapaaehtoiset osaisivat kertoa edes mihin ulkomaisten toimittajien tulee mennä, mutta olisi kiva, jos edes joku osaisi.

Lopulta noin kello kuuden maissa Roskilden pr-vastaava pyöräili luoksemme johdattamaan eksyneet mutta innokkaat festarivieraat oikeaan mestaan. Siinä vaiheessa meiltä oli jo laskutettu 900 kruunua majoitusalueesta, johon emme lopulta edes päässeet.

Täällä kelpaa nukkua! Steve Sanders Campissa muistellaan Beverly Hills 90210:n hurmaavaa nuorta menestyjää.

Roskilden musafestivaali mainostaa olevansa nykyään hemmetin ekologinen, ja kyllähän se siltä vaikuttaakin, siis siinä määrin kuin nyt tämmöinen jättifestari ylipäätään voi olla. Kierrätyspisteitä erilaiselle jätteelle on runsaasti, ongelma vain on tavallisten festarivieraiden ihmisyys. Festari alkaa virallisesti vasta tätä kirjoittaessani torstaina, mutta jo keskiviikkona leirintäalueet olivat usean päivän juhlimisen jälkeisen näköisiä. Toisaalta henkilökunta lajittelee muiden jätteitä melko ahkerasti ja yritys olla vihreä festivaali on ainakin kova.

Seuraavassa raportissa tutustutaan festariruokailuun ja arvioidaan torstaina esiintyneitä bändejä.

Lue myös…

Osa 2, jossa kirjoittaja löytää antifasistisen alueen ja syö mansikoita.

Osa 3, jossa kirjoittaja tutustuu turkulaiseen kirjailijaan ja Roskilden kaupunkiin.