Hämeentie 48Kirjoittanut susanna kuparinen

Suomi-brändin jalokivi?

Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi-brändin jalokivi?

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Susanna Kuparinen

Nokia-boikotti leviää Iranista.

Nokian ja Siemensin Iranin hallinnolle toimittama ”valvontakeskus” ei ole jäänyt Twitterissä huomaamatta. Nokian tarjoaman teknologian avulla hallinto valvoo puhelu- ja tekstiviestiliikennettä, ja käyttäjätietojen perusteella on vangittu ihmisiä.

Viestivirrassa on alkanut yhä useammin toistua sanat ”Suomi” ja ”Nokia” sekä kehotus boikotoida Nokiaa. Yrityksen Suomen pääkonttorin puhelinnumeroa ja meiliosoitetta levitetään käyttäjille protestiviestien lähettämiseksi.

mainos

Twitteriin on perustettu myös oma Nokia-viestiketju, johon päivittyy muutamien minuuttien aikana kymmeniä, parhaimmillaan satoja uusia viestejä.

”Iran tarjoaa ideaalin ympäristön testata ja markkinoida kyseistä teknologiaa”, eräs viestittäjä kommentoi. ”Jos se osoittautuu tehokkaaksi, Nokian on helpompi myydä sitä jatkossa fasistisille hallituksille ympäri maailmaa.”

Nokian osuus Iranin opposition vainoamisessa on noteerattu näyttävästi myös maailman medioissa. Tänään 22. kesäkuuta muun muassa BBC, Guardian, Wall Street Journal sekä suosittu BoingBoing-blogi ovat uutisoineet Nokian ja Iranin hallinnon yhteistyöstä.

Jk. Twitterissä leviää linkki videoklippiin, jota sen lähettäjä kuvaili ”mahdollisesti ainoaksi iloiseksi tapaukseksi Iranin kansannousussa”. Katso voimauttava pätkä loppuun asti.

Seuraa Iranin tilannetta ja Nokia-boikottia Twitterissä: #iranelection, #nokia.

Lue lisäksi Fifistä artikkeli Iranin kuolleet katoavat sekä Nokia yhdistää Iranissa.