Hämeentie 48Kirjoittanut Hanna Nikkanen

Skinilläkin on äiti

Lukuaika: < 1 minuutti

Skinilläkin on äiti

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Hanna Nikkanen

Teemu Nikin uusi lyhytelokuva on nähtävillä netissä vain pari päivää. Miksi natsi-Väinön äiti ei enää keilaa?

Viime talvena Susanna Kuparinen innostui hehkuttamaan täällä Fifissä Teemu Nikin seitsenminuuttista lyhytelokuvaa Kaveri. ”Kaveri on ilmavasti ohjattu, leppeän vaivautuneisuuden ja kuivakan huumorin helmi, jonka muuttaa maailmaa hieman monisyisemmäksi ja suvaitsevammaksi”, Kuparinen kehui pätkää, jossa kaksi keski-ikäistä miestä harrastaa krapulapäivänä kokeilumielessä anaaliseksiä. Kaveri otti härskin vitsin ja kristalloi siitä jotain herkkää ja kaunista.

Puolivitsillä kuvatusta Kaverista tuli ensin underground-hitti, sitten kansainvälinen festivaalimenestys. Nikin tiedettiin ohjaavan jo seuraavaa lyhytelokuvaansa. Sen valmistumista odotettiin toimituksessamme hartaasti.

mainos

Tänään se sitten julkistettiin. Nikin uutuus Äiti ei enää keilaa on jännitteinen tarina kahdesta skiniveljeksestä ja betonilähiön iltapäivän arkisista kauhuista. Aivan kuin Kaveri, myös Äiti siivilöi alle kymmenessä minuutissa groteskiudesta herkkyyttä.

Äiti ei enää keilaa on nähtävillä Vimeossa lauantaihin 5. joulukuuta asti. Sen jälkeen se lähtee kiertämään elokuvafestivaaleja, ja palaa taas hamassa tulevaisuudessa verkkojakeluun. Katsokaa siis nyt, kun vielä voitte.