Hämeentie 48Kirjoittanut Anu Harju

Osavoitto Kumpula-taistelussa

Lukuaika: < 1 minuutti

Osavoitto Kumpula-taistelussa

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Anu Harju

Pessimismini puri! Kumpulanlaaksoon ei tulekaan tietä.

Helsingin Kumpulanlaakson halki viiltävä joukkoliikennekatu koki jälleen lykkäyksen kaupunginhallituksen tiistaisessa nuijannapautuksessa.

Minähän voihkin vihreänrunsaan Kumpulanlaakson menetystä aiemmassa blogikirjoituksessani jo lapsuudessa opittuun tapaan: kun pitää peliä menetettynä, takavasemmalta tulee keiju ja korjaa asiat.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Niin näyttäisi nytkin käyneen, sillä kaupunginhallitus päätti pitää voimassa kaupunkisuunnittelulautakunnan huhtikuun alussa tekemän päätöksen olla rakentamatta joukkoliikennejatketta Pietari Kalmin kadulle.

Taistelua ei kuitenkaan ole vielä ihan kokonaan voitettu (pessimismin känsäisiä käsiä on vaikea irrottaa keski-ikään ehtineen ajattelumallin ympäriltä). Nopeampaa yhteyttä Kumpulan kampukselta Pasilaan havittelevat ovat nimittäin ehdotelleet muun muassa vanhan teollisuusradan muuttamista bussi- tai ratikkalinjaksi. Rata kulkee sivummassa, mutta lisäisi silti liikennettä alueella.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Suvi Rihtniemen mukaan muita liikenteenlisäysvaihtoehtoja selvitellään parhaillaan, ja asia tulee aikaisintaan syksyllä uudelleen lautakuntaan. Hanketta vastustavien tulee siis pysyä valppaina, ja varmasti pysyvätkin. Tuo asiantila harmittaa: herpaantumatta pitää ihmisen seuraaman demokraattisesti valittujen edustajiensa toimia, etteivät nämä pitkällisen uuvutustaistelun tyhjksi puristamina anna periksi jollekin epäsuotuisalle hankkeelle. Erityisesti tämä näyttää nykyisin koskevan uhatuksi joutuneita viheralueita. Tuon vanhan teollisuusradan leventäminenkin söisi puita ja pensaita ylivilkkaan citykanin tavoin, eikä liikenteen lisääntyminen lisää viihtyisyyttä missään.

Kaupunginhallituksen päätös oli kuitenkin positiivinen merkki demokratian toimivuudesta ja siitä, että asukkaiden vastalauseet eivät aina kaiu kuuroille korville.