Hämeentie 48Kirjoittanut Anu Harju

Karkkibussi

Lukuaika: < 1 minuutti

Karkkibussi

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Anu Harju

Keski-ikäiset naiset syövät paljon karkkia.

Perheelliset naiset ja erityisesti ne, joilla on lapsia, popsivat salaa bussissa. He ahmivat hieman häpeillen ja sivuilleen vilkuillen Fazerin sinistä, folio kiiluen ja rapisten. Samalla he ehkä lukevat romaania, ottavat itselleen oman hetken ennen perheen ja sen vaatimusten kohtaamista. Toiset heistä napsivat taskussa olevasta karkkipussista namin kerrallaan, raps, rousk rousk, glump, raps. He uskottelevat että vain tämä enää, vain yksi vielä, no ehkä vielä viimeinen, kunnes pussi on tyhjä.

Perheellisten naisten salasyöpöttely julkisessa liikennevälineessä on intensiivinen ja muut matkustajat täysin pois sulkeva. Heidän keskittymisensä makean hotkimiseen tai imeskelyyn on melkein liikuttavaa.

mainos

Perheettömät naiset katsovat kateellisina ja samalla kevyesti paheksuen perheellisten herkkuhetkeä. Perheettömille ei tulisi mieleenkään nassuttaa bussissa. Heidän karkkivarastonsa on tukevasti laukussa piilossa. Namit – joita on ehkä vähän liikaa – nautitaan yksin sohvalla samalla kun katsotaan telkkaria tai luetaan romaania tai aikakauslehteä.

Sokerihumalan saavutettuaan perheettömät naiset voivat vähän pahoin, lupaavat katuvaisena etteivät toista tätä huomenna ja ajattelevat hetken perheellisiä naisia busseissa namit taskuissaan.

Kateellisena, ehkä.