Hämeentie 48Kirjoittanut Jari Tamminen

Julistesota Tampereella

Lukuaika: < 1 minuutti

Julistesota Tampereella

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Jari Tamminen

Tamperelaiset, taistelkaa kaupungin ja Aamulehden kulttuuri-putzia vastaan.

Nettilehti Takku uutisoi Tampereen kaupungin ja Aamulehden ristiretkestä pieniä kulttuuritapahtumia vastaan. Kaupungin työntekijät poistavat jatkossa ripeästi kaikki julisteet, joita on teipattu sähkökaappeihin ja valotolppiin. Lasku poistosta lähetetään automaattisesti julisteessa mainostetun tapahtuman järjestäjälle.

Näin siis toimitaan siitä riippumatta, onko julisteen kiinnittäjää nähty tai voidaanko todistaa järjestäjän kiinnittäneen julistetta. Tämä onkin sitten kiinnostava päätös, sillä suuret levy-yhtiöthän ovat jo vuosia harrastaneet uusien levyjensä mainostamista jakamalla tarroja ns. street teamin teinijäsenille.

mainos

Levy-yhtiön sedät antavat junnuille kouraan nipun tarroja ja kannustavat liimaamaan niitä vaikka kouluvihkoon. Yllättäen tunnin kuluessa metroasemat ja bussipysäkit ovat täynnä uusimman listaihmeen kuvia.

Tämän jälkeen levy-yhtiön kassakone laulaa hoosiannaa ja työntekijät voivat vannoa ja vakuuttaa, että ”en minä ole mitään tarroja mihinkään liimannut”. Lähettääköhän Tampereen kaupunki jatkossa laskuja tasapuolisuuden nimissä myös levy-yhtiöille? Toivottavasti.

Siivouskuluksi on laskeskeltu etukäteen todellisuudesta erkaantuneelta kuulostavat 30-40 euroa tolpalta. Kun julisteita on tavannut esiintyä melkoisen monessa tolpassa ja kaapissa, huolehditaan noilla hinnoilla kertaheitolla useampikin tapahtumajärjestäjä konkurssiin välittömästi.

Paikatakseen ilmoitustarpeeseen syntyvän vajeen kaupunki kyllä pystyttää kymmenkunta ilmoitustaulua, joihin voi ilmoituksiaan laittaa. Niistä taitaa tulla melko kilpailtuja paikkoja tuon kokoisessa kaupungissa.

Pienten kulttuuritapahtumien ja klubien mainosjulisteita vastaan käydylle taistelulle on tullut melkoisesti komppausta Aamulehden suunnalta, vaikka lehden omaa Valoklubia on mainostettu samoin sähkökaappeihin teipatuin julistein.

No miten tähän Tampereen päättömyyteen voisi vastata? Jos tolppiin ilmestyisi spontaanisti vaikka Aamulehden ja Tampereen kaupungin logoja ja julisteita, olisin kovin kiinnostunut tietämään, mihin lasku lähetettäisiin. Toki sentään toimittaisiin samoin perustein kuin pienempien tapahtumajärjestäjien kanssa?

Onkohan kukaan koskaan bommannut pseudonyymillä ”Matti Apunen”?

Jos joku lukijoista sattuu näkemään Tampereella tuollaisia julisteita ja töhryjä, ottaisin mielelläni vastaan kuvia sellaisista. Niiden kanssa olisi ilo lähestyä mainittuja tahoja, kysyä kommentit ja varmistaa, että tulivathan laskut perille.