Treffeillä Mileyn kanssa

Teksti NHL

Fanikirje: Miley Cyrus kannustaa kaikkia loistamaan omassa elämässään omilla tavoillaan.

On sunnuntai ja juhlapäivä. Minulla on treffit sinun kanssasi, Miley Cyrus. Kuten noin viidellätuhannella teinitytöllä, joiden joukossa jonotan Hartwall-areenalle. Perhoset ovat lennelleet vatsassani koko päivän. Kun kuulin, että olet tulossa Suomeen, päätin heti painua kylmäpäisesti kiljuvien teinien sekaan kokemaan sinut.

Hikinen jonotus on ohi. Seison permannolla värikkäiden ilmapalloryöppyjen alla. Yleisö huutaa korviasärkevästi. Laskeudut kuuluisaa kieltäsi pitkin lavalle ja pamautat show’n käyntiin. Oloni on epätodellinen. Kuin olisin sisällä Youtube-videossa, joita olen katsonut sinusta niin paljon.

Et säteile täydellä teholla tänään, Miley. Olet selvästi väsynyt. En ihmettele, sinulla on rankka duuni.

Ensikohtaamiseni kanssasi oli tajunnanräjäyttävä. Päätin tylsyyksissäni katsoa videosi nähdäkseni, mistä niin kovasti kohistiin. Wrecking ball iskeytyi aikuisten ja järkevien suojakuorieni läpi jytinällä. Leukani loksahti auki ja ajattelin vain: miten kuuma nainen.

Pian minulle selvisi, että olet paljon muutakin. Sinulla on upea, syvältä kumpuava ääni, valtava lavakarisma ja mikä tärkeintä, olet ihanan hullu taiteilijasielu, jolla on lämmin ja aito sydän. Et pelkää olla hassu, hölmö tai haavoittuva. Itket koirasi kuolemaa lavalla. Twitter-videoissa hypit sohvilla pyörittämässä pyllyä, laulat improvisoituja räppejä sotkuisin meikein ja nauraa hörötät päälle. Elät kuten laulat: It´s our party, we can do what we want.

Kuvat: Tyrone Lebon.

Seuraa konsertin herkistävin hetki: kehotat kaikkia, varsinkin tyttö-tyttö- ja poika-poika-pareja suutelemaan keskenään. Julistat, että kaikkien täytyy tässä maailmassa saada suudella ketä haluavat. Hellyttävät ja hätäiset suutelot heijastetaan valtavalle screenille sinun laulaessasi herkkää Adore you -biisiä. Kyynel piirtää poskelleni juovan.

Arvostelijat ovat leimanneet sinut ties miksi rumaksi ja tökeröksi, mutta he ovat väärässä. Hallitset julkisuuspelin säännöt ja käytät niitä taitavasti hyväksesi saadaksesi huomiota musiikillesi. Ytimeltäsi olet ihminen, joka rakastaa musiikkia ja osaa tulkita sitä niin, että se koskettaa. Sen lisäksi että pystyt täräyttämään ilmoille hemmetinmoisen show’n – joka ei ole pornografinen tai seksistinen! Kokonaisuus on iloinen, värikäs, lapsenomainen, leikkisä ja energiaa pursuava. Kirosanat ja haarojen koskettelu uppoavat soppaan kuin mustapippurit maustamaan keitosta entisen lapsitähden roolinrikkomiskapinalla.

Hurjatahtisen konsertin lopussa hyppäät jättimäisen lentävän hodarisi selkään ja leijailet yläpuolellamme. Suunnaton, parhain säteilysi pilkahtaa esiin kuin aurinko pilven takaa, kun vilkutat meille antaumuksella ja huudat innoissasi: ”I´ve got the biggest wiener in the world!”

Hymyni leviää korvasta korvaan. Sen sinä teet minulle, Miley: annat puhdasta iloa. Tuot maisemaan sellaista kipinää, että tultuasi ja mentyäsi kukaan ei enää nuoku tuolillaan. Sinä tulet säteilemään tähtitaivaalla vielä pitkään.

Kannustat minua, kuten teinityttöjäkin, olemaan kaikkea mitä olen, unohtamaan muiden miellyttämisen ja loistamaan omassa elämässäni omalla tavallani. Jos sinä pystyt siihen, miksen minäkin?

Riikka Lindström

Kirjoittaja on epätyypillinen teologi ja improvisoinnista innostunut tanssija. Lindströmin mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti taide, feminismi ja tavallisten ihmisten erikoiset tarinat.

Kommentoi Facebookissa
Olutposti 2019
Etnosoi 2019