Skinilläkin on äiti

Hämeentie 48

Hämeentie 48 on paikka, jossa Fifiä ja Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, kasvisruoan, reilun kaupan, Venäjän opposition, pienkustantamisen ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Hanna Nikkanen

Teemu Nikin uusi lyhytelokuva on nähtävillä netissä vain pari päivää. Miksi natsi-Väinön äiti ei enää keilaa?

Viime talvena Susanna Kuparinen innostui hehkuttamaan täällä Fifissä Teemu Nikin seitsenminuuttista lyhytelokuvaa Kaveri. ”Kaveri on ilmavasti ohjattu, leppeän vaivautuneisuuden ja kuivakan huumorin helmi, jonka muuttaa maailmaa hieman monisyisemmäksi ja suvaitsevammaksi”, Kuparinen kehui pätkää, jossa kaksi keski-ikäistä miestä harrastaa krapulapäivänä kokeilumielessä anaaliseksiä. Kaveri otti härskin vitsin ja kristalloi siitä jotain herkkää ja kaunista.

Puolivitsillä kuvatusta Kaverista tuli ensin underground-hitti, sitten kansainvälinen festivaalimenestys. Nikin tiedettiin ohjaavan jo seuraavaa lyhytelokuvaansa. Sen valmistumista odotettiin toimituksessamme hartaasti.

Tänään se sitten julkistettiin. Nikin uutuus Äiti ei enää keilaa on jännitteinen tarina kahdesta skiniveljeksestä ja betonilähiön iltapäivän arkisista kauhuista. Aivan kuin Kaveri, myös Äiti siivilöi alle kymmenessä minuutissa groteskiudesta herkkyyttä.

Äiti ei enää keilaa on nähtävillä Vimeossa lauantaihin 5. joulukuuta asti. Sen jälkeen se lähtee kiertämään elokuvafestivaaleja, ja palaa taas hamassa tulevaisuudessa verkkojakeluun. Katsokaa siis nyt, kun vielä voitte.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Kommentoi Facebookissa
Hanna Nikkanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.