Kirjoittanut voima

Uusin Tarinoita Piritorilta -jakso käsittelee naisvihaa

Vieraana Eve Kulmala.

Lukuaika: < 1 minuutti

Uusin Tarinoita Piritorilta -jakso käsittelee naisvihaa

Tarinoita PiritoriltaTarinoita Piritorilta

”Kun jotain ei ymmärrä, on parempi pitää turpansa kiinni ja kuunnella”

Tarinoita Piritorilta on podcast-ohjelma Kallion sydämestä. Ohjelmassa paneudutaan syvemmin yhteiskunnallisiin teemoihin, kuten addiktioihin, rasismiin, yksinäisyyteen, seksiin, mielenterveyteen ja perhe-elämään.

Yhteistyössä Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssä.


Vuoden 2022 ensimmäiseksi vieraaksi studiolle saapui koomikkona ja sosiaalisen median vaikuttajana tunnettu Eve Kulmala. Keskustelun yläotsikkona toimii ”Naisviha”.

”Heti alkuun täytyy olla rehellinen. Itselleni on tuottanut haasteita sisäistää, mitä termi oikeastaan tarkoittaa. Olen lukenut artikkeleita, seurannut some-vaikuttajien instapostauksia ja jutellut tasa-arvoa ajavien ystävieni kansssa. Usein esille nousevat ilmiöt, kuten tytöttely tai seksuaalinen ahdistelu. Joskus myäös raiskaus ja äärimmäisessä tapauksessa murha. Usein olen kuullut myös näkemyksen, että naisviha elää meissä kaikissa ja yhteiskuntamme rakenteissa.

Mutta onko kaikki niin mustavalkoista? Onko oikeutettua todeta, että vihaamme naisia ja sillä sipuli? Onko aiheeseen olemassa maltillisempaa tulokulmaa?

Lähestyin Eveä viime syksynä, josko hän voisi tulla keskustelemaan kanssa aiheesta lisää. Ajankohta oli mitä mainioin, sillä Eve kertoi julkaisevansa tammikuussa teoksen nimeltä ”Hauskan tytön käsikirja”. Kirjan joka käsittelee muun muassa naisvihaa, läskivihaa, luokkaeroja ja valkoisten etuoikeuksia.

mainos

Keskustelun aiheiksi nousi toki naisviha, mutta myös komedian tuottaminen, mielipidevaikuttajan vastuut ja oikeanlaisen viestinnän tarve”, Iikka Savonen, eli ”Piritorin Tiikeri” kirjoittaa.

Kuuntele Tarinoita Piritorilta podcastia täältä!

Lue helmikuun Voimassa ilmestynyt arvio ”Hauskan tytön käsikirjasta” täältä!

  • 7.3.2022
  • Kirjoittanut voima