Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Teatterikentän henkipatot

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Teatterikentän henkipatot

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Lainsuojattomat-festivaali on vuodesta 2000 Porissa järjestetty tapahtuma, jolla on haluttu kiinnittää huomiota valtion teatteripolitiikassa sivullisina olevien vapaiden ryhmien asemaan. Tänä vuonna tapahtuman tuotantovastuu on siirtynyt porilaiselta Rakastajat-teatterilta helsinkiläiselle KokoTeatterille. Festivaalilla nähdään laajasti esityksiä pitkin esitystaiteen kirjoa Iisalmessa 8.–11.6.

Podcastin vieraana ovat Kokon teatterijohtaja Anna Veijalainen ja tapahtumaan kahdella esityksellä osallistuva sirkustaiteilija ja akrobaatti Sasu Peistola. Keskustelussa pohditaan vapaiden ryhmien asemaa suomalaisella teatterikentällä sekä sitä, miten viimeisten vuosikymmenten aikana teatteri ja muut esittävän taiteen lajit, kuten nykytanssi ja sirkus, lomittuvat yhä tukevammin toisiinsa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 24.4.2023
  • Kirjoittanut voima