Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria – Minun Palestiinani ja epäonnistumisen estetiikka

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria – Minun Palestiinani ja epäonnistumisen estetiikka

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Minun Palestiinani on näyttelijä Noora Dadun vuonna 2015 kirjoittama ja ensi kerran esittämä näytelmä, jossa hän tutkii monipuolisesti omia suomalais-palestiinalaisia juuriaan ja lähi-idän konfliktin syitä ja ratkaisuja. Seuraavana vuonna ensi-iltaan tulleessa Failissa hän purkaa Minun Palestiinani -esityksen vaikutuksia sekä ympäristöön että itseensä päätyen syvän esksistentiaalisen itsetutkiskelun kautta pohtimaan näyttelijyyden ja esittämisen ideaa. Molemmat näytelmät taustahuomioineen sisältyvät Dadun tuoreeseen kirjaan, joka on samalla juuri perustetun Teatterin uusi alkukirjasto -kustannushankkeen esikoisteos. Podcastin 24. jaksosssa Dadu ja TUA:n toinen perustaja, pitkän linjan teatteritoimittaja Maria Säkö pohtivat miksi Dadun näytelmien julkaiseminen on juuri nyt erityisen tähdellistä.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 19.9.2022
  • Kirjoittanut voima