PodcastKirjoittanut voimaKuvat Nauska

Teatterin politiikkaa – Pääosassa ohjaaja Mikko Roiha

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Pääosassa ohjaaja Mikko Roiha

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Helsingin KOM-teatterissa esitetään Mikko Roihan ohjaamaa versiota Henrik Ibsenin vuoden 1879 avioerodraamasta Nukkekoti. Klassikolle muuten uskollisessa sovituksessa hajoava avioliitto on nyt kahden miehen välinen. Roiha on ohjannut ja dramatisoinut myös Vapaa teatterin, Kouvolan teatterin, Turun kaupunginteatterin, Lahden kaupunginteatterin, Tampereen teatterin, Seinäjoen kaupunginteatterin ja Hämeenlinnan teatterin yhteistuotantona toteutetun sovituksen Tommi Kinnusen romaanista Ei kertonut katuvansa. Siinä viisi Lapin sodan jälkeen vuonna 1945 saksalaisten mukana Norjaan päätynyttä suomalaista naista kävelee takaisin Suomeen ja joutuu kohtaamaan muuttuneeseen maailmantilanteeseen liittyvät traumat. Jaksossa vieraileva Roiha avaa näkemyksiään muun muassa klassikoiden sovittamisesta, sukupuolirooleihin liittyvistä jännitteistä sekä teatterin yhteiskunnallisuudesta.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 23.10.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Nauska