Esittävä taideKirjoittanut voimaKuvat Kaisu Tervonen

Teatterin politiikkaa – Ihminen ihmiselle lokki

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Ihminen ihmiselle lokki

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Espoon teatterissa esitetään paraikaa Pipsa Longan kirjoittamaa ja Wauhaus-kollektiivin tuottamaa esitystä Neljän päivän läheisyys. Siinä käsitellään ihmisen ja muiden eläinlajien kohtaamista ilman omalle maailmankuvallemme tyypillistä hierarkiaa. Toisin kuin saman työryhmän muutaman vuoden takaisessa Toinen luonto -esityksessä, nyt näyttämöllä ei nähdä edes naamarin takaa esiintyviä roolihahmoja, vaan pääpaino huolella viritetyn näyttämökuvan ohella on videoissa, monikanavaisissa äänikollaaseissa ja Kaija Saariahon musiikissa.

Podcastissa vieraana kirjailija Longan lisäksi ohjaaja Juni Klein ja äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo. He kertovat molempien teosten eetoksesta, Wauhausin kollektiivisesta työtavasta ja lajien tasa-arvoisen kohtaamisen näyttämöllistämisen haasteista.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 25.9.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Kaisu Tervonen