Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Baltia tulee kylään

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Baltia tulee kylään

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

6.5. Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä ensi-iltaan tuli Aino Kiven ohjaama ja virolaisen Andra Teeden kirjoittama näytelmä Varamiehet – Varumiehed. Suomessa työskentelevistä virolaisista kertova näytelmä saa toisen ensi-iltansa 16.9. Viron draamateatterissa Tallinnassa. Kiven ohella ohjelman vieraana on Teatterin tiedotuskeskus Tinfon kansainvälisten asioiden päällikkö Hyde Hytti, joka oli jo vuonna 1996 perustamassa yhteistyöverkostona aloittanutta ja myöhemmin vuosittaiseksi festivaaliksi vakiintunutta Baltic Circleä. Tinfo toimii yhteistyökumppanina Helsingissä 7.–10.6 järjestettävän Baltic Take Over -festivaalin kanssa. Siellä nähdään esitystaiteeseen, perfomanssiin ja tanssiin nojaavia teoksia niin Virosta, Latviasta, Liettuasta kuin Suomestakin. Podcastin tässä jaksossa avataan suomalais-baltialaista esittävän taiteen vahvistuvaa yhteistyötä – ja pohditaan, miksi sillä on niin paljon annettavaa meille suomalaisille juuri nyt.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 6.6.2023
  • Kirjoittanut voima