Kirjoittanut voima

Piritorin Tiikeri tutkii lähiöidentiteettiä ja -räppiä – vieraana SMC Lähiörottien Tono Slono

Lukuaika: < 1 minuutti

Piritorin Tiikeri tutkii lähiöidentiteettiä ja -räppiä – vieraana SMC Lähiörottien Tono Slono

Tarinoita PiritoriltaTarinoita Piritorilta

”Kun jotain ei ymmärrä, on parempi pitää turpansa kiinni ja kuunnella”

Tarinoita Piritorilta on podcast-ohjelma Kallion sydämestä. Ohjelmassa paneudutaan syvemmin yhteiskunnallisiin teemoihin, kuten addiktioihin, rasismiin, yksinäisyyteen, seksiin, mielenterveyteen ja perhe-elämään.

Yhteistyössä Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssä.

”SMC Lähiörotat nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2009, kun YouTubeen julkaistu “Hoodrats” -musiikkivideo nousi viraaliksi hitiksi. Mm. skeittaamisesta, kaman vetämisestä ja Pohjois-Helsinkiläisestä lähiöidentiteetistä räppäävä SMC loi nopeassa ajassa vankkaa fanipohjaa realismiin nojaavilla riimeillään. Ei kaunistella, ei liioitella. Esitetään asiat niinkuin ne on koettu.

Pikakelauksena vuoteen 2022…
Reilun kymmenen vuoden aikana SMC on kerryttänyt pelkästään YouTubessa kymmeniä miljoonia katselukertoja, julkaissut kaksi täyspitkää ja keikkaillut ympäri Suomea. Kaiken tekemisen keskiössä on lähiöelämän ilmaisu musiikin kautta ja hauskanpito kavereiden kesken.

Piritorin Studion tämänkertainen vieras on juuri 40 vuotta täyttänyt SMC:n Tono Slono. Pakilassa koulunsa käynyt Tono vietti nuorena aikaa vanhempiensa omistamassa ravintolassa Aleksis Kiven kadulla ja skeittasi Pasilassa. Intohimo musiikin tekemiseen syntyi 90-luvulla Yhdysvaltojen itä-rannikon räppiskenestä.

Tonon kanssa me paneuduttiin mm. SMC:n syntyyn, lähiöidentiteetin muodostumiseen, käsitteeseen lähiöräppi ja Kallion alueen muutokseen.”

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Voit kuunnella ”Tarinoita Piritorilta” -podcastia myös täältä!

  • 4.4.2022
  • Kirjoittanut voima