Kirjoittanut voimaKuvat Nauska

Nuket elämän ja kuoleman vertauskuvana

Lukuaika: < 1 minuutti

Nuket elämän ja kuoleman vertauskuvana

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Lokakuussa Kansallisteatterin Omapohjassa ensi-iltansa saanut Korhosen muotokuva on Vaurioteatterin monitaiteellinen teos, jossa kohtaavat ainakin nukketeatteri, fyysinen teatteri ja elektroninen musiikki. Siinä käsitellään monitasoisen vertauskuvallisesti muun muassa taiteen tekemisen eetosta, elämänvalintojen vaikeutta, menneisyyden ja tulevaisuuden kohtaamista, riistoa ja hyväksikäyttöä, luokkakysymyksiä, rakkautta ja kuolemaa. Podcastin 27. jakson vieraina ovat esityksen käsikirjoittaja, nukkien rakentaja, näyttelijä ja nukettaja Jonnakaisa Risto sekä esityksen ohjaaja Miko Kivinen, jotka kertovat mitä erityistä näyttämötaiteelle juuri nukketeatteri antaa elämän, kuoleman ja inhimillisyyden kuvaamisen suhteen.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 24.10.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Nauska