MMV 59: Kompensoi itsesi kolonialistiksi

Lukuaika: < 1 minuutti

MMV 59: Kompensoi itsesi kolonialistiksi

Mikä meitä vaivaa?Mikä meitä vaivaa?

Kapitalismi, politiikka, prekaarisuus, feminismi, liberaalit, luksuskommunismi, äärioikeisto ja ilmastokriisi. Podcastia kiitetään usein siitä, että se antaa kuulijoilleen voimaa kamppailla arjessa. Juontajina tietokirjailijat Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Päästöjen kompensoimisesta puhutaan paljon. Kompensointihankkeista on kuitenkin seurannut alkuperäiskansojen häätöjä, poliisin ja yksityisten turvafirmojen väkivaltaa ja omaisuuden riistämistä. Aikaisemmin globaalista etelästä hankittiin raaka-aineita, nyt sinne tämän lisäksi varastoidaan saasteita. Voidaanko rikkaiden päästöjä korvata hankkimalla maata köyhistä valtioista ja istuttamalla sinne puita? Entä mitä mieltä paikalliset ovat kompensoimisesta?

Muita jaksossa käsiteltyjä aiheita: Millainen olisi yhteiskunta, jossa aivan aluksi katsotaan kaikkien kalenteri läpi levon kannalta? Mikä on työstäkieltäytymispuheen toimija, ei kai vain hyvännäköinen, terve ja supersosiaalinen nuori aikuinen? Kun kieltäydytään töistä ja vastustetaan auktoriteetteja, kuka huolehtii heikoista ja sairaista ja miksi?

Suosituksissa makustellaan peittoja sekä Venäjän Googlen tarjoilemia laittomuuksia. Patreonissa (patreon.com/mikameitavaivaa) puhutaan Slushista ja siitä, mitä startup-hypestä on jäänyt käsiin.