YleinenKirjoittanut Mikä meitä vaivaa?

MMV 34: Sedät sananvapauden markkinoilla

Lukuaika: < 1 minuutti

MMV 34: Sedät sananvapauden markkinoilla

Mikä meitä vaivaa?Mikä meitä vaivaa?

Kapitalismi, politiikka, prekaarisuus, feminismi, liberaalit, luksuskommunismi, äärioikeisto ja ilmastokriisi. Podcastia kiitetään usein siitä, että se antaa kuulijoilleen voimaa kamppailla arjessa. Juontajina tietokirjailijat Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Kun valkoinen keski-ikäinen liberaalimies menee kirjamessuille, hän haluaa nähdä vierekkäin Setan, Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ja Ruskeat tytöt. Nämä kilpailevat keskenään erilaisilla ideoilla. Kun sitten joku uskaltaa ehdottaa, että vaikkapa natseja ei pitäisi ottaa mukaan, hän rikkoo tasapuolisuuden pyhää periaatetta. Näin kävi taas kerran, ja kohuhan siitä seurasi. Mistä oli kyse?

Entä millainen tunnelma jäi suuresta ilmastomarssista? Ja miksi jankkaamme aina vain lopputuotteiden käytöstä emmekä niiden tuotannosta? Jos ihmiset todella vähentäisit kuluttamista radikaalisti, koko kapitalismi päätyisi kriisiin. Yhteiskunta pysyy kasassa vain ja ainoastaan kulutuksen jatkuvan lisäämisen vuoksi.

Veikkaa vaivaa porvarillisen minän rajojen häilyminen kaksoisolennon sulautuessa omaan elämään. Pontusta vaivaa kirjailijaelämään liittyvä rahattomuus ja self help -vinkkien kysely: jopa kommunismi käsitetään nykyään yksilön valintojen kautta. Uutena osiona podcastissa käsitellään Välitila-podcastin saamaa erittäin sukupuolittunutta palautetta.

Suosituksissa käsitellään lakritsitaateleita, The Knifeä, Fat Rabbitsia ja Vincent Van Goghia. Patreon-bonusjaksossa tutkitaan täydellistä päivää ja moralismin käsitettä mm. Spinozan avulla. Lisäksi Pontus alkaa kirjoittaa Patreoniin self help -kirjaa, jonka luonnokset ovat kaikkien 2 dollaria maksavien tilaajien saatavilla.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

[cjtoolbox name=’thumbnailpois’ ] [/cjtoolbox]