YleinenKirjoittanut Mikä meitä vaivaa?

MMV 33: Sanders, Corbyn ja Sarasvuo

Lukuaika: < 1 minuutti

MMV 33: Sanders, Corbyn ja Sarasvuo

Mikä meitä vaivaa?Mikä meitä vaivaa?

Kapitalismi, politiikka, prekaarisuus, feminismi, liberaalit, luksuskommunismi, äärioikeisto ja ilmastokriisi. Podcastia kiitetään usein siitä, että se antaa kuulijoilleen voimaa kamppailla arjessa. Juontajina tietokirjailijat Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Miksi sosiaalidemokratia ja vanhat valkoiset miehet Bernie Sandersista Jeremy Corbyniin saavat nykynuorten poliittiset halut hyrräämään? Demokraattinen sosialismi nousee. Tuleeko Erkki Tuomiojan aika vielä Suomessakin? Onko kyseessä jonkinlainen halu turvalliseen isään? Entä miksi Jari Sarasvuo kokee isällisiä tunteita podcastaajia kohtaan?

Tässä jaksossa vaivaannutaan Rakkautta ja anarkiaa -elokuvien herättämistä oivalluksista, kuten siitä, että glamouria ei ole olemassa, äärioikeisto tarjoaa inklusiivisuutta, luova kapitalismi imuroi raaka-aineensa Skid Row’n kaduilta ja joskus valtaa murentaa eniten se, että vallanpitäjiin suhtaudutaan välinpitämättömästi.

Suosituksissa sivutaan tämän vuosisadan “sataa parasta romaania” ja räppäritulokas Ville Valotonta. Patreon-bonusjaksossa käsitellään puhelinkeskusteluja ja mikropolitiikkaa.

Jaksossa käsiteltyjä kirjoja:
Roy Scranton: Learning to Die in the Anthropocene. Reflections on the End of a Civilization
Helen DeWitt: The Last Samurai
Pontus Purokuru: Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Elokuvia:
Hölmö nuori sydän
Yrittäjä
In the Aisles
Game Girls
Generation Wealth
Zama

[cjtoolbox name=’thumbnailpois’ ] [/cjtoolbox]