Kirjoittanut voima

Antropodin haastattelussa ohjaaja Iiris Härmä kertoo tuoreesta Keniaan sijoittuvasta dokumenttielokuvastaan

Lukuaika: < 1 minuutti

Antropodin haastattelussa ohjaaja Iiris Härmä kertoo tuoreesta Keniaan sijoittuvasta dokumenttielokuvastaan

AntropodiAntropodi

Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää.

Kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, ihmiskäsitykset, maailmankuvat ja yhteisölliset muodostelmat kiinnostavat meitä, ruohonjuuritasolta korkeuksiin, oikealta vasemmalle, eläväisestä empiriasta totiseen teoriaan, supi-Suomessa tai kaukana maailmalla.

Yhteistyössä AntroBlogin ja Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssä.

Antropodin toimittaja Anni Rastas sukeltaa dokumenttielokuvaohjaaja Iiris Härmän kanssa dokumentaarisen elokuvan teon ja ympäristönsuojelun monimutkaisiin maailmoihin. Härmän ohjaama, Guerilla Filmsin tuottama elokuva Luomakunnan vartijat vie katsojan Turkanan alueelle Keniaan seuraamaan Helsingin yliopiston tutkijoiden ja paikallisen daasanach-yhteisön kohtaamista nopeasti muuttuvassa ympäristössä, jota värittävät monenlaiset valtahierarkiat ja konfliktit.

Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. Antropodin uusi jakso ilmestyy aina kuun ensimmäisenä tiistaina, mutta toisinaan saatamme julkaista lisäksi erikoisjaksoja.

Ohjelmistoa julkaistaan yhteistyössä Voiman kanssa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

mainos

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

  • 2.3.2022
  • Kirjoittanut voima