Lukuaika: < 1 minuutti

Antropodi – Anastasia Piliavsky, antropologi sodassa

AntropodiAntropodi

Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin ja Voiman kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää.

Kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, ihmiskäsitykset, maailmankuvat ja yhteisölliset muodostelmat kiinnostavat meitä, ruohonjuuritasolta korkeuksiin, oikealta vasemmalle, eläväisestä empiriasta totiseen teoriaan, supi-Suomessa tai kaukana maailmalla.

Ellen tekisi kaikkea auttaakseni, kärsisin valtavasti.”

Tohtori Anastasia Piliavsky johtaa apua Ukrainan sodan uhreille toimittavaa Ukraine ─ Direct Aid ‑organisaatiota.

Piliavsky syntyi ja kasvoi Neuvosto-Ukrainassa, mistä hän pakeni Yhdysvaltoihin. Nyt hän opettaa antropologiaa ja politiikan tutkimusta Lontoon King’s Collegessa.

Jaksossa Piliavsky puhuu Ukrainan ja Venäjän historiallisesta suhteesta sekä Ukrainan tulevaisuudesta lännen kanssa. Hän pohtii myös Putinin roolia yksinvaltiaana ja missä mielessä häntä voi ajatella Venäjän poliittisen järjestelmän tuotteena.

Lisäksi Piliavsky kertoo pettymyksestään siihen, miten englanninkielisessä antropologisessa keskustelussa on reagoitu sotaan. Se johdattaa hänet myös kritisoimaan tieteenalan eettistä käännettä.

Huom! Jakso on poikkeuksellisesti englanninkielinen.

Ohjelmistoa julkaistaan yhteistyössä Voiman kanssa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

Kommentoi Facebookissa
  • 4.5.2022
  • Kirjoittanut voima