Babylon

Mark Sergeev

Esittävä taideKirjoittanut Tuomas Rantanen

Vallan vinot kääreet

Lukuaika: < 1 minuutti

Vallan vinot kääreet

Babylon-klovni

Minna Puolanto, Marielle Eklund-­Vasama ja muu työryhmä

☆☆☆☆

Red Nose Company tunnetaan klovnerian kautta esitetyistä Juoksuhaudantiestä, Punaisesta viivasta ja Keisarin uusista vaatteista.

Punaisten nenien ryhmän uusi tuttavuus, Minna Puolannon Babylon-klovni demonstroi nimeään kantavassa tuoreessa esityksessä omakohtaisia tarinoita vallankäytöstä ja sen kohteena olemisesta. Marielle Eklund-­Vasaman ohjaamassa esityksessä erilaisten episodien kautta tulevat käsitellyksi muun muassa yhteiskunnalliset hierarkiat, vaatteilla ja kehoviestinnällä hallitseminen sekä eri-ikäisenä koetut seksuaalisen häirinnän ja ­#metoo-aiheiset teemat.

Suurin osa tekstistä on kaikkea muuta kuin naurettavaksi tarkoitettu, mutta klovneriaan paketoituna vakava sanoma lähestyy katsojaa odottamattomasta suunnasta. Vaikka kaikki kohtaukset eivät iske samalla intensiteetillä, terävän katseen huumoria saadaan irti esimerkiksi Cristiano Ronaldon ja Madonnan omien näyttämöidensä hallitsijoina suosimista haara-­asennoista.

Koskettavinta esityksessä on apu­klovni Ren (Hanna Seppä) vilpitön intoutuminen tehtäviinsä silloinkin, kun hänen esinaisensa harjoittama tylyttävä vallankäyttö etenee kohtuuttomuuksiin. Ren harras avuliaisuus ei murru edes jalkapalloksi esineellistämisessä, vaan vasta Babylonin riis­täessä häneltä – vertauskuvallisestikin tähdellisen – esiintymisfrakin.

mainos

Esitykset Kanneltalossa 23.10. ja 24.10. ovat loppuunmyytyjä. Lisäesityksiä  ainakin Korjaamolla 29. ja 30.10.