Vieremäläisen kääntäjän, maajussin ja muusikon Jukka Nissisen toinen levy aiheutti kriitikolle jakaantuneen mielen. Kuvaaja: Ari Huttunen

Syyskuun levyarviot

Lukuaika: 2 minuuttia

Syyskuun levyarviot

Vieremäläisen kääntäjän, maajussin ja muusikon Jukka Nissisen toinen levy aiheutti kriitikolle jakaantuneen mielen. Kuvaaja: Ari Huttunen

Jukka Nissinen: II

Humu Records (2019)

Ärsyttävä korvamato on viimeinen asia jota musiikilta toivoo. Onneksi Jukka Nissisen kakkos­albumin singlelohkaisu Suomalaiset tarjoo kahvit on ainut oikeasti kehno kappale levyllä, joka nojaa huumoriin tukeutuvaan kuplettiperinteiseen. Onneksi hieman tasapaksulle levylle mahtuu mukaan myös hymynkaarteen suupieleen nostattavia biisejä kuten kannabiksen käyttöä kommentoiva Hallussapitäjä sekä alle minuutin mittainen avaruuskantriralli Spaceship Earth.

Antti Kurko 

mainos

★★★

Petri Kautto:
Country & Northern

Eclipse Music (2019)

Jospa J. Jokelin olisi oikeassa ja ironia vihdoin niiaisi vilpittömyyden tieltä. Kauton tuore levy on lupaava enne. Nyt eheällä kokonaisuudella on edelliseen levyyn verraten luovuttu paljosta. Riisutut countryfolk sovitukset kohtaavat jalostuneen he­leät melodiakulut. Oma ääni kantaa. Ensikuuntelulla sinkku Open Sky ei iskenyt, mutta sittemmin se posautti taivaan auki ja alla rullaavan Hesarin tsygän alta. Kadunvarret sortuivat aistit raajaavista fasadeistaan. Anna Kauton levylle aikaa ja tilaa, Kauttokin antaa sulle.

Jarkko Kumpulainen 

★★★★

Jarmo Saari -Republic:
Soldiers of Light

Membran (2019)

Kitaristi Saari + huippurumpalit Kuoppamäki, Louhivuori ja Mamba = rytmikokemus, joka antaa buustia lenkille. Varo ylikuntoa. 

Compassion-biisissä on Chaplinin puhe Diktaattorista. Tämä pitää esittää stadioneilla vappuna ja vaalien alla, niin kuulijat lähtevät taistelemaan solidaarisuuden puolesta. Puheiden säveltäminen on nerokas idea, jota käytetään liian harvoin.

Suru rakkaan muusikkoystävän kuoleman takia voi synnyttää suurta ja kaunista: Aura-biisi sai alkunsa Zarkus Poussan hautajaisissa rumpaleiden yhteissoitosta. 

Iida Simes 

★★★★

  • 13.9.2019