Virginie Efira kävelee hämärällä kadulla.

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Sattuma vie keskelle katastrofia Pariisiin sijoittuvassa leffassa

Alice Winocourin ohjaama Muistan sinut, Pariisi kertoo, miten Mia poikkeaa eräänä iltana bistroon ja hänen elämänsä muuttuu.

Lukuaika: < 1 minuutti

Sattuma vie keskelle katastrofia Pariisiin sijoittuvassa leffassa

Muistan sinut, Pariisi

Alice Winocour

Teattereissa nyt

★★★★★

Terroristit ovat viime vuosina iskeneet lukuisiin kohteisiin Ranskassa ja erityisesti Pariisissa. Vuonna 2015 iskuissa kuoli 130 ihmistä ja satoja vammautui. Psyykkiset vauriot ovat mittaamattomia.

Muistan sinut, Pariisi kertoo, miten Mia poikkeaa eräänä iltana bistroon ja hänen elämänsä muuttuu. Kamera katsoo kuin Mian silmin lattiaa, sirpaleita, verta, verissään makaavia ihmisiä ja ruumiita. Joku pitää Miaa kädestä. 

Iskun seurauksena Mia on menettänyt muistinsa, mutta kaikki muut uhrit eivät onneksi ole. Ilman muiden apua hän jää elämään itse itselleen rakentamassaan kuoleman eteisessä. Jännityskertomuksen tapaan elokuva alkaa purkaa tapahtumaa. Missä Mia todella oli kun isku tapahtui? Miksi se on olennaista? Totuus on tärkeä, sanoo elokuva. Ihminen ei ole kokonainen, ellei hän kohtaa totuutta, ja valheita on tarjolla liikaa. Elokuva laajenee kertomaan, että myös Pariisin ja koko Ranskan on nähtävä, ketkä tekevät raskaimmat työt ja mihin talous perustuu. 

Belgialaisyntyinen ja sitten ranskalaistunut pääosanesittäjä Virginie Efira ei ole Suomessa kovin tunnettu, mutta tämän loistavan roolin myötä hänet varmasti huomataan. Supertähti Benoît Magimel (Marseille) esittää miestä, joka ei ehtinyt pyytää Miaa pöytäänsä ennen kuin tulitus alkoi. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kaksi henkilöä istuu baarissa, keskustelevat.