Kuva: Veikko Niemi

Esittävä taideKirjoittanut Emilia Miettinen

Prinsessa Pikkiriikin kesä välittää elämisen rentoa riemua

Puotilan kesäteatterin lastennäytelmässä taistellaan ankeutta vastaan paukuttelulla ja kutituspulverilla.

Lukuaika: < 1 minuutti

Prinsessa Pikkiriikin kesä välittää elämisen rentoa riemua

Kuva: Veikko Niemi

Prinsessa Pikkiriikki lähtee mökille mummonsa kanssa ja kohtaa kauppareissulla ankean naapurin sedän, joka uskoo nauriiden ravitsevaan voimaan ja herkkujen turhuuteen. Kaiken lisäksi jo ennestään tuttu, superärsyttävä Räkä-Eetu viettää kesää ankeilijanaapurin luona! Miten tilanteen voi pelastaa?

Prinsessa Pikkiriikki on “maailman tuhmin ja kiltein tyttö”. Yleensä hän nauraa rätkättää, hassuttelee ja seikkailee tuhnuttelevan Makkara-koiransa kanssa kirjailija Hannele Lampelan ja kuvittaja Ninka Reitun luomassa Prinsessa Pikkiriikki -kirjasarjassa. Nyt hän touhottaa Helsingissä Puotilan kesäteatterin lavalla kaikenikäisille sopivassa Samu Loijaksen ohjaamassa näytelmässä Prinsessa Pikkiriikin kesä, joka perustuu samannimiseen kirjaan.

Pirtsakkaa nimiosaa esittää ilmeikäs Anna Ranta. Muuntautumiskykyinen Juha Koistinen esittää näytelmässä mainion kolmoisroolin Pikkiriikin mummuna, naapurin setänä ja Eetuna. Näistä hahmoista oma suosikkini (ja uusi henkilökohtainen idolini) on mummu, jonka hellässä ja hulvattomassa huomassa Prinsessa Pikkiriikki saa elää kuin pellossa. Onneksi elämänilo ja nauru tarttuu, ja kun ankeus uhkaa, on pieni tuhmuus aina paikallaan! 

Juha Kujanpään vetävät musiikkinumerot toimivat erinomaisesti osana tarinaa, samoin kuin yksinkertainen mutta sitäkin toimivampi Mari Hannin lavastus ja puvustus. Katetun katsomon lapsiyleisö viihtyi esityksessä mainiosti, ja myös aikuisia naurattivat Pikkiriikin edesottamukset. Vielä kotonakin hihiteltiin kutituspulverille, lukuisille paukuille ja valtavan kakun katoamistempulle, joka oli hauskasti toteutettu niin lavastuksen kuin slapstick-henkisen sekoilun puolesta. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Puotilan kartanon kauniissa miljöössä oli mukava käyskennellä jätskin verran näytöksen jälkeen. Kesää ja kulttuuria parhaimmillaan.

Prinsessa Pikkiriikin kesä Puotilan kesäteatterissa 20.8. saakka.