Red Nose Clubin Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman klovnihahmot Zin ja Mike ovat ehtinet jo seikkailla läpi Kari Hotakaisen Juoksuhaudantien, Ilmari Kiannon Punaisen viivan, Miguel de Cervantesin Don Quijoten ja H.C.Andersenin Keisarin uudet vaatteet. Syyskuussa pakolliselta koronatauolta ensi-iltaan saadussa Frankensteinissa heidän sijastaan lavalla nähdään työpari Frank & Stein, olkoonkin, että heidän yhdessä nikkaroimansa hirviö muistuttaa kyllä kovasti klovni Ziniä.
Ruuskasen ja Vasaman itse kirjoittama, ohjaama ja esittämä esitys nojaa Mary Shelleyn vuonna 1818 julkaistun romaanin rungon ohella työparin klovneriaan, mimiikkaan, improvisaatioon ja musisointiin. Tällä kertaa Cure-yhtyeen kaltaisia postpunkkareita ulkonäöltään muistattavat klovnihahmot kertovat klassikkotarinan lapsiyleisölle sopivalla tavalla, pohtivat sähkön olemusta ja väittävät hirviön rakentamisen ohessa keksineensä elektronisen diskomusiikin.
Paitsi että kohkaavat lavalla omiaan, Frankin ja Steinin hahmot osallistavat yleisön tuottamaan esitykselle tehosteääniä ja improvisoivat muutakin näyttämön neljännen seinän rikkovaa vuoropuhelua. Erityisen hupaisaa on, kun sähköllä tehtävissä laboratoriotesteissä koe-eläimet on korvattu vihanneksilla, ja kun esitys ajautuu yllättäen keskelle Danny-Show:ta.
Erilaisten kommellusten ja koukeroisten aasinsiltojen jälkeen esitys löytää alkuperäisen teoksen ytimessä olevan ajatuksen erilaisuuden peloista ja ulkopuoliseksi miellettyjen epäreilusta syrjinnästä. Lapsille suunnatussa esityksessä tämä rinnastuu koulukiusaamiseen ja siihen, miten kuka tahansa voi joutua sen kohteeksi.
Jännitteet katoavat kaverikohtaamisen äärellä. Kotiin vietäväksi kaikkien päähän jää vähintään koko loppuviikoksi Boney M:n klassisen Rasputinin säveleen tehty diskorenkutus, jossa kailotetaan ”Fraa-fraa-Frankenstein / tanssi koko lauantain / kun hän uuden ystävän sai.”
Red Nose Club: Frankenstein
Esitys on kiertueella ja tilattavissa.