Näyttökaappaus pelistä. Rapu rannalla.

Pelit

Peli Crab Champions ei ole meemiään parempi

Toimintaelokuvamainen rapuräiskintä voi sekä viihdyttää että puuduttaa, mutta ei sorru pelaajan lellimiseen.

Lukuaika: < 1 minuutti

Peli Crab Champions ei ole meemiään parempi

Crab Champions

Noisestorm Limited

★★★

Aprillipäivänä vuonna 2018 YouTubeen tipahtaa video tuhansista menevän elektrobiitin tahtiin tanssivista taskuravuista. Kyseessä on irlantilaisen elektronisen musiikintuottaja ja DJ Noisestormin eli Eoin O’Broinin omalle kappaleelleen Crab Rave kyhäämä musiikkivideo. Videosta napatut giffit ja clipit alkavat vilahdella siellä täällä, ja ilmiöstä syntyy meemi. Vuoden kuluttua Noisestorm ilmoittaa tekevänsä aiheen ympärille videopelin. Sen ennakkoversio julkaistiin Steamissa huhtikuun alussa.

Yhden tason harjaamiseen menee keskimäärin minuutti. Kun pahisravut ja muut mönkiäiset on lyijytetty, odottaa lopussa arkku täynnä aseisiin ja suojiin saatavia parannuksia. Nopeatahtista mäiskettä riittää, palkintoja satelee ja dopamiini loiskii synapseissa. Jokaisen tason tavoite on selvitä kymmenestä lineaarisesti vaikeutuvasta satunnaisgeneroidusta kentästä. Jos kuolee, on aloitettava kokonaan alusta, mikä on virkistävää pelaajaa lellivien ylihelppojen pelien aikakautena.

Taustamusiikit ovat kuten arvata saattaa elektronista droppihumppaa, jonka tahtiin on messevää mällätä pahiksia nippuun. Rapu liikkuu, heittää voltteja ja syöksähtelee sähäkästi. Peli on parhaimmillaan yhtä toimintaleffamaista räjähtelevien vihollisten välissä hidastetusti lentämistä uzit laulaen. Valitettavasti peli on sen verran arcademainen, että se muistuttaa välillä Aimlab-tyyppistä ensimmäisen persoonan ammuntapelin hiiritreeniä. 

Peli irtoaa kympillä Steamista, missä sillä on yli 7000 positiivista arviota. Se on paljon kehitysvaiheessa julkaistulle pelille, joten näyttäisi että tämä elektrotikutuksen tahtiin räjähtelevä ADHD-myllytys on löytänyt pelaajakuntansa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Näyttökaappaus pelistä. Rapu rannalla.

  • 1.6.2023