ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Operaatio Mincemeat -elokuvassa troijan hevonen on kuollut mies

Siisti vakoiluleffa Operaatio Mincemeat vilisee tähtiä, mutta olisi kaivannut lisää viiniä, epätoivoa ja intohimoa.

Lukuaika: < 1 minuutti

Operaatio Mincemeat -elokuvassa troijan hevonen on kuollut mies

Operaatio Mincemeat

John Madden

Elokuvateattereissa nyt

★★★

Uutuusjauheliha eli Mincemeat sijoittuu toisen maailmansodan aikaan, joka syttyy elämään jännittävänä elokuvasta toiseen. Nuo 1940-luvun alun hetket näyttävät paremmilta valkokankaalla kuin ikinä aikalaisten eläessä Lontoossa pommitusten värittämää arkea tai merillä syöksyveneessä odottamassa käskyä maihinnousuun. 

Brittien oli keksittävä huijaus, jotta liittoutuneet pystyisivät nousemaan maihin Sisiliassa, eikä sotilaista tulisi rannalla tykinruokaa. Saari vilisi Saksan ja Italian sotajoukkoja. Saksalaiset olivat kokeneita väärän informaation paljastajia, eli bluffin piti ylittää siihen astiset kokeilut. Tarvittiin Troijan hevonen, jonka saksalaiset veisivät johtajilleen. Ja sellaiseksi päätyi kuollut mies. 

Pääosassa on itse Mr. Darcy, Colin Firth. Downton Abbeyn hieno rouva Penelope Wilton esittää vanhapiikatätiä, joka saa vakoilusysteemin rullaamaan. Upeassa sivuosassa turvallisuuspalvelun johtajana on Stalinin kuoleman hillitön Žukov, Jason Isaacs. Tarinassa vilahtaa myös Ian Fleming (Johnny Flynn), joka keksii luoda hahmonsa James Bondin tämän operaation innoittamana.

Operaatio Mincemeat on hyvin siisti ja viihdyttävä – mutta rosoisempana se olisi paljon parempi. Tarina olisi kaivannut lisää viiniä, epätoivoa ja intohimoa. Eiväthän nämä ihmiset tienneet, nouseeko aurinko huomenna.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.