Lukuaika: < 1 minuutti

Nuorten taiteentekijöiden pyörittämät LAFKA-klubit elävät iltamahenkisestä yhteisöllisyydestä

Levoteatteri on nuorten taiteentekijöiden pari vuotta sitten perustama helsinkiläinen vapaa teatteri. Nyt se järjestää myös poikkitaiteellisia LAFKA-klubeja­. Paikka on virvokebaarilla siunatun kahvilan esteettisesti itseohjautuneella underground-osastolla. 

Tammikuisen avajaisillan aloittaa Kheba Touray, jonka suomen- ja englanninkielellä riimittelemät runoelmat kertovat rakkaudesta ja poliisin Suomessa harjoittamasta etnisestä profiloinnista. Kun afroamerikkalaisella aksentilla tihenevä jännityskertomus päätyy cliffhangeriin, käy ilmi, että runo­sarjan ensimmäisen tuotantokauden toinen jakso ei mahdu settiin.

Omalla vuorollaan esiintynyt Lulu Palo -yhtye ilmentää nykyajassa tunnistettavaa itsellistä yksinäisyyttä. Runoilija Samppa Varis puolestaan siemailee lonkeroa ja lukee Helsinginkadun varrella viihtyviä tekstejään, joiden karhean pinnan alla pilkistää oivallus rakkauden tähdellisyydestä. Ohjelman päättää poikaenergiasta ammentava nuorten miesten eloisa rap-yhtye Aarnikotkat.

Esiintyjälistan yllätyksellisyyden ohella LAFKA elää iltamahenkisestä yhteisöllisyydestä. Samalla se osoittaa, että suuren maailman pikkuruisia stand-up- ja runoklubeja muistuttava konsepti taipuu myös taiteen lajityyppi­rajojen yli. Helmikuun ohjelmistossa tarjolla on muun muassa ­Jenni Janakan röyhkeyskoulu,­ ­itkuvirsiryhmä ja improvisaatioteatteria.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

LAFKA tiistaisin toukokuuhun asti
kahvila Roasbergissa.
www.levoteatteri.fi