ElokuvaKirjoittanut Tuomas Rantanen

Maria Magdaleena

Lukuaika: < 1 minuutti

Maria Magdaleena

Garth Davis

☆☆☆

Helen Edmundsonin ja Philippa Goslet­tin  käsikirjoittama ja Garth Davisin  ohjaama Maria Magdaleena lähestyy Jeesuksen viimeisiä aikoja tuoreella tavalla naisen katseen kautta. Elokuvan alku seuraa Magdalasta kotoisin olevan Marian (Rooney Mara) kasvua aikansa mieskeskeisessä perheyhteisössä. Elokuvassa näytetään, kuinka hän tulee saattaneeksi sukunsa häpeään liittymällä 
Jeesuksen (Joaquin Phoenix) seuraajien joukkoon.

Naisiin kohdistuvat ennakkoluulot värittävät myös hänen suhdettaan muihin opetuslapsiin. 

Rytmiltään hiukan laahaavassa elokuvassa kiinnostavinta on näkemys siitä, juuri Maria Magdaleena on opetuslapsista se, joka selvimmin ymmärtää, mitä Jeesus vihan vastustamisella ja taivasten valtakunnalla tarkoittaa.

Feministisestä näkökulmasta on turhauttavaa, miten paljon painoa varataan sen vakuutteluun, että 600-luvun taitteessa vaikuttaneen paavi Gregorius I:n tulkinnoista huolimatta Maria Magdaleena ei ollut prostituoitu. Aivan kuin Marian uskottavuuden tai itse opin kannalta tällainen tausta olisi vielä tänä päivänä ongelma. Esittämällä Maria Magdaleena alusta asti kliseisen hurskaana, nöyränä ja hauraan kauniina elokuva tuleekin sulattaneeksi päähenkilönsä melko jäännöksettä Neitsyt Maria -myyttiin. 

mainos