ElokuvaKirjoittanut Emilia Miettinen

Japanilaisessa kauhujännärissä päädytään hyvin aikein hirviömäisiin tekoihin

Lukuaika: < 1 minuutti

Japanilaisessa kauhujännärissä päädytään hyvin aikein hirviömäisiin tekoihin

The Good Father

Shô Kataoka

★★★

Iloisen huvipuistoretken päätteeksi perhe joutuu auto-onnettomuuteen. Psykologi-isän jalka vammautuu pysyvästi, äiti joutuu koomaan ja pienen Luna-tyttären kasvot palavat. Vanhin tytär Rana selviää pelkillä naarmuilla. 

Vuosien päästä koomasta herännyt äiti palaa kotiin, mutta Rana alkaa epäillä tämän henkilöllisyyttä. Luna ei vaikuta huomaavan mitään outoa, vaan on onnellinen äidin paluusta. 

Samaan aikaan Ranan kanssa ystävystyvä teini-ikäinen Jun-poika tutkii, miksi hänen äitinsä on taantunut toimintakyvyttömäksi monien muiden lähistöllä asuvien ihmisten tavoin. 

Shô Kataokan käsikirjoittama ja ohjaama japanilainen kauhujännäri tutkii vanhemmuuden ja rakkauden pimeää puolta. Paikoitellen hieman höpsön elokuvan teho on epätietoisuudesta kumpuavassa painostavassa tunnelmassa, jota tihentää minimalistinen äänimaailma. Hiljaisuutta vasten myös tarkoin valikoitu musiikki pääsee oikeuksiinsa. 

mainos

Näyttelijäntyö on yhtä lailla vähäeleistä. Sara Minami tulkitsee vaiteliaan hämmentynyttä ja hiljalleen yhä pahemmin ahdistuvaa Ranaa moitteettomasti toisena keskushenkilönä Hiroshi Tamakin esittämän intensiivisen isän rinnalla.

Elokuvateattereissa 5.4. alkaen