Lukuaika: < 1 minuutti

Iisalmen Koivukujabiennaalissa tutkitaan ihmisenä olemisen suuria kysymyksiä

Koivukuja ennen teosten saapumista.

Keskellä Iisalmen Pohjolankatua sijaitsee kilometrin pituinen koivujen reunustama kävelytie, Koivukuja. Sinne rakentuu nyt kolmatta kertaa Koivukujabiennaali. Tänä vuonna veistosnäyttelyn teema on Ihmisen osa ja se käsittelee esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Ahdistaako ajan ratas ja ihmisen elämänkaaren lyhyys? Mitä ajatuksia syntymä, lapsuus, nuoruus, aikuisuus, vanhuus herättää? Miten yksilön sisäiset tai sosiaaliset paineet heijastuvat taiteessa? Entä sukupuolten välinen tasa-arvo tai erilaisuus?

Teoksia on kymmeneltä taiteilijalta. Mukana ovat ihmisten käyttämiä esineitä taiteensa pohjana hyödyntävä Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, puuta ja keramiikkaa työstävä muistoista ja ihmisten rakentamista tiloista inspiroituva Noora Tapper, maskuliinisuuden ja feminiinisyyden jännitteellä leikittelevä Aaron Heino sekä Andy West ja Merja Puustinen, joiden teoksissa leikkimielisyys yhdistyy myytteihin ja yhteiskunnalliseen kantaaottavuuteen. 

”Toivon että taideteokset herättäisivät katsojissa ajatuksia ihmisenä olemisesta. Että voisi löytää teoksia, jotka koskettavat omaa itseä, ja sitä kautta nähdä myös itseään uudella tavalla”, pohtii näyttelyn kuraattori, taiteilija Kaarina Kaikkonen.

mainos

Näyttely on osa Iisalmen kaupungin 130-vuotisjuhlavuotta.

Koivukujabiennaali Iisalmessa 1.7.–8.8.2021

Kommentoi Facebookissa