Esittävä taideKirjoittanut hikkaj

Hullutusta

Lukuaika: 2 minuuttia

Hullutusta

Yksi lensi yli käenpesän

Ihmisen Teatteri

Hasanniemi, Joensuu

☆☆☆☆

CatCat kävi Rääkkylässä, Anne Berner Joensuussa, nyt viisi hurjaa riehui Hasanniemessä. On tämä maailma hulluimmillaan! Sekoja käenpesämme täynnä.

 

AB oy
AB oy

 

Yksi sentään onnistui lentämään käenpesästä out: Toni Riihiluoma Cheswickinä tai Päällikkö Bromdena – joka tapauksessa hän, TR, se pitkänä istui meidän viisaiden seassa katsomossa näytelmän päättyessä. Nopeasti parantuikin arvoiseensa katsomoseuraan, kolmen tunnin näyttelemisen jälkeen. Vaan eipä ihme, koska hänhän ei oikeasti hullu ole eikä ollutkaan.

 

Jotenkin hulluja ne olivat silti kaikki, ylihoitaja hulluin, sitten tohtori, sitten ne muut 15, joista viisain vissiin oli hulluimmaksi luokiteltu, lopuksi ’lobotettu’ McMurphy, Jusu Parviainen, joka Jack Nicholsoniakin ketterämmin kiskaisi osansa, sulatti roolin sieraimiinsa: siinä oli hentoa Puotilaa ja ärtsyä Turkkaa aimo annos mukana.

 

Opettajan silmin katsoin McMurphya ja totesin että jokaisessa luokassa on vähintään kaksi tuollaista ADHD:tä tai millä luokituksella nykyisin kulkevatkin: hirmu kivoja mutta ryhmään sopeutumattomia. (Vai mitä Janne, Toni ja ne..)

mainos

 

Käenpesä 037

 Randle Patric McMurphy ja Ylihoitaja Ratched + apuhoitajan turv. olkapää.

 

5 hengen ryhmä, Ihmisen teatteri, näyttelee Ken Keseyn kuulun Käenpesän, josta yksi lensi pois, voimakkaasti, kovin ottein, rooleja lennosta sulavasti vaihtaen.
Tiia Lyijynen on ylihoitajakovanaamana inhottavan kopea, täysi Thatcher – mutta naamanvääntäjänä myös hassu.
Helmi Linnosmaan olemus rauhoittaa kummasti atmosfäärin.
Kaiken luoja, ohjaaja siis, Justiina Saari, änkyttää kuin paraskin King Georg, voisiko sanoa: mainiosti, tosin tappoi sitten turhan takia itsensä.
Kaikkihan he olivat jo vahvaa kauraa Opettajan kesälomassa Rajarikon opinnäytteessä vappuhulinoissa. Nyt homma hoituu Joensuun Artparkissa vielä tämän viikon.

 

Mutta hei! Kolmituntinen sujahti tuossa tuokiossa; päällimmäiseksi jäivät ne näytelmään kuulumattomat lampaat ja niiden BÄÄ-äät! ja lääkepillerien heittosade morsiusparin päälle hääseremonian huipennukseksi. Sekä se, ettei mikkejä tarvittu.
Siis jos ei nyt syvempiä vesiä enää sotkettaisi, assosioitaisi – eikä niitä mietittäisi.

 

Hei!
Kaikki laivaan!

Ihmisen Teatteri purjehtimassa: Tiia Lyijynen, Jasu Parviainen, Justiina Saari, Helmi Linnosmaa ja Toni Riihiluoma
Ihmisen Teatteri purjehtimassa karkumatkalla:
Tiia Lyijynen, Jasu Parviainen, Justiina Saari, Helmi Linnosmaa ja Toni Riihiluoma

****

Lähtökohta: City-lehti/hikkaj

  • 11.8.2016
  • Kirjoittanut hikkaj