Kaksi miestä istuu terassilla juomat käsissään.

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Elokuva Bros tarjoilee suudelmia, hikisiä klubeja ja joulun kimallusta New Yorkissa

Homot haluavat rakkautta ja vakisuhdetta ihan siinä missä heterotkin – ehkä. Tai ainakin joskus jotkut. Romanttisessa komediaelokuvassa tie onneen vaatii monenlaisia oivalluksia omasta itsestään ja toisesta.

Lukuaika: < 1 minuutti

Elokuva Bros tarjoilee suudelmia, hikisiä klubeja ja joulun kimallusta New Yorkissa

Bros

Ohjaus Nicholas Stoller, käsikirjoitus Billy Eichner ja Nicholas Stoller

Elokuvateattereissa nyt

★★★★

Romanttinen komedia on yksi vaikeimmista tyylilajeista. Moni elokuva voi olla aidosti romanttinen ja hauska, mutta ilman vakavaa pohjavirettä tulos jää pinnalliseksi. Katsojan on sydänverellään jännitettävä, mitä Harrylle, Sallylle, Bridgetille tai Amélielle käy.

Bros on homopainotteinen romanttinen komedia. Hauskuttamisen lisäksi elokuvan päämääränä vaikuttaa olevan yleisön sivistäminen ja taisteluhengen puhaltaminen HLBTQ+-yhteisöön. Paljon on vielä tehtävää tasa-arvoisemman maailman eteen. Homojen tarinoita on piilotettu tuhansien vuosien ajan, puhisee vihainen päähenkilö Bobby (Billy Eichner). Nyt heidän on päästävä näkyviin HLBTQ+-historian museossa, jota Bobby rakentaa. 

Bobby haluaa elää omanlaistaan elämää, eikä koe heteroiden ymmärtävän millaista on hyvän homosuhteen onni. Homma muuttuu, kun Bobbyn elämään tupsahtaa upea Aaron. Bobby alkaakin kaivata vakiintunutta parisuhdetta.

Elokuvan ansioihin kuuluu sen kyky väistellä niitä heterokonservatiivisuuden sudenkuoppia, joita se pilkkaa. Olkoonkin itseironinen homo, silti valkoihoinen ja newyorkilainen Bobby on ihmislajin nokkimisjärjestyksessä korkealla. Onneksi hänet palauttavat maan pinnalle kirjavat kaveriporukat, joissa mukana esimerkiksi vahvana lesbona on Gleestä tuttu Dot-Marie Jones. Ja tietenkin päähenkilöiden on ajauduttava riipaiseviin itsetuntokriiseihin ennen huipennuksia.

mainos

Kaksi miestä puistossa.