SarjakuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Elämästä selviää mielikuvituksella, väittää Mikael Salon sarjakuva-albumi

Lukuaika: < 1 minuutti

Elämästä selviää mielikuvituksella, väittää Mikael Salon sarjakuva-albumi

Satu Adalmiina Sammalkorpi on nuori yliopisto-opiskelija ja toimistotyöläinen, jolla on Lassi ja Leevi -henkisen vilkas mielikuvitus. Sympaattiset lyhyet sarjakuvatarinat kuvaavat arkea, johon kuuluvat töiden lisäksi matkustelu, terapiassa käynti ja historian pohtiminen. 

Luova tapa nähdä maailma toisin on elämää kantava voima, jonka avulla selvitään tiukoistakin tilanteista. Tarinat kiertyvät joko menneisyyden selvittämättömien kysymysten tai arjen selviytymisen ympärille. Asioihin löytyy yllättäviä näkökulmia. 

Edes oman lapsuuden mysteerit eivät aina avaudu. Miksi lähellä asunut perhe yhtäkkiä katosi, niin että kattilakin jäi liedelle ja talo autioitui. Entä miten lapsuuden naapuri oikeasti kuoli? Kuka tietää ja kuka muistaa oikein? Entä jos on ainoa, joka muistaa, miten asiat todella olivat?

Kerronta on ilahduttavan tiivistä. Lyhyistäkin tarinoista löytyy syvyyttä ja monia kerroksia. Hahmoihin on saatu luonnetta muutamallakin kuvalla ja kuplalla. Ihmissuhdealbumi tämä ei silti ole, suhde omaan itseen on ihmissuhteista tärkein. 

Mannereurooppalaiseen tapaan hahmojen piirrokset ovat pelkistettyjä, ympäristöt yksityiskohtaisempia. Taustojen yksityiskohdat hivelevät silmää, mutta kuvat eivät usein pääse oikeuksiinsa mustavalkoharmaana painatuksena.

Mikael Salo: Satu Sammalkorpi Melankolian auringon alla ja muita kertomuksia
Pokuto 2021, 62 s.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.