TernetNinja-08

ElokuvaKirjoittanut Santtu Paananen

Anders Matthesen

Lukuaika: < 1 minuutti

Anders Matthesen

Ternet Ninja

Anders Matthesen

☆☆☆

Yli 900 000 katsojaa kerännyt animaatio Ternet Ninja on Tanskan katsotuin elokuva 30 vuoteen. Ternet Ninja käynnistyy, kun seitsemäsluokkalainen Aske-poika saa lahjaksi Thaimaassa lapsi-työllä tuotetun ninjanuken, joka on herännyt eloon. Kostonhimoisesta ninjasta tulee Asken siirtymäobjekti arasta, vääränlaisesta poikuudesta kohti kovaa, väkivaltaista miehuutta. Ninjan missiona on kostaa pahan lapsityötä hyödyntävän yhtiön johtajalle hänen tekosensa.

Ternet Ninja on elokuvallinen identiteettikriisi. Elokuva kurottelee ulkoasullaan ja tarinankerronnallaan kohti Disneyn uusimpia, mutta nojaa samalla aikuisempaan tyyliin ja mustaan huumoriin. Ternet Ninja on elokuva, jossa dabataan ja flossataan, mutta hakataan lapsi kepillä kuoliaaksi ja naureskellaan päihdeaddiktioille. Räävitön huumori ei valitettavasti nouse esimerkiksi parin vuoden takaisen Sausage Partyn tasolle.

Pintapuolisesti Ternet Ninja on kiilloteltu ja taitavasti tuotettu, kauniin näköinen ja kuuloinen animaatio. Elokuvan tarina kulkee sujuvasti muutaman älykkään käänteen avulla, mutta toksisen maskuliinisuuden ja kostotematiikan fanitus vie maun sinänsä toimivasta juonesta.