reeds7

ElokuvaKirjoittanut Tuomas Rantanen

A Moment in the Reeds

Lukuaika: < 1 minuutti

A Moment in the Reeds

Mikko Mäkelä

☆☆

Ajankohtaiset Luca Guadagninon Call Me By Your Name, Robin Campillon BPM, Greg Berlantin Minä, Simon ja Sebastián Lelion Tottelemattomuus osoittavat, että homous on nosteessa valtavirtaelokuvien aiheena.

Tähän sarjaan pyrkii myös Mikko Mäkelän A Moment in the Reeds. Sen kioskikirjaromantiikkaa ja arkirealismia yhdistävässä tarinassa kirjallisuutta Pariisissa opiskeleva Leevi (Janne Puustinen) palaa kesäksi kotiseuduilleen suomalaiseen järvimaisemaan. Suhde äksyn ennakkoluuloiseen isään (Mika Melender) on kitkainen, mutta tunnelma sähköistyy toisella tavalla, kun mökkiremonttia tekemään saapuu syyrialainen arkkitehti Tareq (Boodi Kabbani). Nuorten miesten leiskuvaa lempeä varjostaa elämäntilanteiden yhteensovittamattomuus sekä Tareqin huoli sisällissodan uhkaamasta perheestään, jolta hän joutuu kätkemään homoutensa Leeviäkin tarkemmin.

Elokuvan näyttelijätyö on mukiinmenevää ja dialogi arkisen uskottavaa. Elokuvallisesti kekseliästä on viittailu Terrence Malickin jokseenkin heteronormatiivisissa elokuvissaan suosimiin kuvallisiin maneereihin. Tällä kertaa vesi väreilee ja korret ja puun latvukset huojuvat tuulessa kahden miehen välisen rakkauden äärellä.

Kokonaisuutta rasittaa se, että materiaalia on valittuun mittaan nähden niukasti ja sen draamasta uupuu kierrettä ja kulmaa.

mainos

Elokuvateattereissa nyt.