KirjallisuusKirjoittanut Miia VistiläKuvat Nauska

Hannu Paloviita palkittiin Rakkaudesta kirjaan -palkinnolla – ”Kirjat tarjoavat tilaa rauhoittumiselle ja pitkäjänteisyydelle”

Pitkäaikainen kustantaja ja kirjakauppias ennustaa kirja-alan kasvun jatkuvan.

Lukuaika: < 1 minuutti

Hannu Paloviita palkittiin Rakkaudesta kirjaan -palkinnolla – ”Kirjat tarjoavat tilaa rauhoittumiselle ja pitkäjänteisyydelle”

Voima-lehden perustaja ja osaomistaja, Rosebud-kirjakauppaketjun toimitusjohtaja ja pitkäaikainen kustantaja Hannu Paloviita palkittiin Helsingin Kirjamessuilla Suomen messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinnolla. Viiden tuhannen euron palkinto myönnetään tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä. 

Paloviita avasi alkusyksystä uuden kirjakaupan Helsingin Kaisaniemeen. Sivullinen-liikkeessä on tarkoitus pitää Suomen laajinta kirjavalikoimaa. 

Paloviita Helsingin kirjamessuilla 2021. Kuva: Matti Ikonen

Paloviita on toiveikas alan kehityksen suhteen. Kirjojen myynti on nousussa monen vuoden laskukauden jälkeen. Muutoksen taustalla ovat koronasulkuja suuremmat syyt, vaikka tapahtuma-alan hiljentyminen kannusti kulttuuria kaipaavia myös kirjojen pariin.

Suurin osa kasvusta tulee huimasti kasvavasta äänikirjojen myynnistä.  

mainos

”Äänikirjojen suosion kasvu on voinut houkutella uusia lukijoita painettujenkin teosten äärelle, esimerkiksi lukemaan tuttujen kirjailijoiden vanhempaa tuotantoa, jota ei ole vielä kuunneltavina saatavilla”, Paloviita arvelee. 

Digiaikanakin kirjoilla on oma, tärkeä tehtävänsä. 

”Kirjat tarjoavat tilaa rauhoittumiselle ja pitkäjänteisyydelle, mikä toimii nopean, pirstoutuneen digitaalisen informaation henkisenä vastavoimana. Tarve siihen ei tule vähenemään”, Paloviita ennustaa.