Kirjoittanut Miika AuvinenKuvat Ninni Kairisalo

Hurjimpia natsihoureita: Atlantiksen arjalaiset ja Hitlerin matka mustaan aurinkoon

Kun määritellään rotua ja sen yksilöiden veren puhdasta perimälinjaa, niin päästään villien myyttien maailmaan. Joillekin natseille tämä tarkoitti jopa houreiden ja etänäkijöiden seuraamista aina Atlantiksen kadonneelle mantereelle saakka.

Lukuaika: 2 minuuttia

Hurjimpia natsihoureita: Atlantiksen arjalaiset ja Hitlerin matka mustaan aurinkoon

Natsien teoriat arjalaisten historiasta muistuttavat parhaimmillaan fantasiametallibändin sanoituksia. Erityisesti SS-joukkojen komentajan Heinrich Himmlerin lähi­piiri yritti löytää puhtaan arjalaisen perimän alkuperää. He seurasivat johtolankojaan muka muun muassa Atlantiksen myyttiselle mantereelle.

Suomen kuuluisin uusnatsi, 70-­luvulla ”valtakunnanjohtajan” uran aloittanut Pekka Siitoin pohdiskeli jo tuolloin vastaavia.

”Vastaavasti me arjalaiset ollaan tietyssä kehitysasteessa. Meillähän ei ole mitään sukulaisuutta Aatamiin ja Eevaan. Meidät on luotu Atlantis-mantereelle, josta me ollaan jouduttu tänne”, Siitoin totesi aikoinaan. Siitoimen sanat voivat olla osoitus uusnatsien kiivaasta mielikuvituksesta, tai ainakin kaikkein huuruisimpien arjalaisteorioiden voimasta.

Vuonna 1935 Saksassa perustettiin aatteellisen muinaishistorian opintoseura Ahnenerbe, jonka tavoitteena oli todistaa arjalaisen rodun loistokas muinaishistoria. Seuran perustivat SS-joukkojen johtaja Heinrich Himmler, maatalousministeri Richard Walther Darré ja Herman Wirth, joka on tullut tunnetuksi lennokkaista historian teorioistaan. Seura teki tutkimusmatkoja muun muassa Tiibetiin, Ruotsiin ja Suomeen. Matkoilla mittailtiin kalloja­ ja keräiltiin näytteiksi arkisia esineitä ja kipsivaloksia riimukivistä.

mainos

Wirthin teoriat arjalaisten alkuperästä herättivät natsi-Saksan historian tutkijoissa kauhua ja huvittuneisuutta. Pohjoinen rotu oli muka kehittynyt arktisella Atlantilla sijainneella mantereella. Pohjoisen suurrodun naisilla oli selvänäkemisen lahja. He hallitsivat matriarkkoina ­tuhansia vuosia tätä muinaista yhteiskuntaa, kunnes valtava vedenpaisumus upotti mantereen. Eloonjääneet pakenivat Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Olisiko myyttinen manner ollut taruista tuttu Atlantis? Wirthin väitteille ei ollut tieteellistä pohjaa, mutta vielä nykyään internetin pi­meällä puolella voi törmätä ajatuksiin Atlantiksen arjalaisista. Wirth villeine näkemyksineen sysättiin lopulta syrjään Ahnenerbestä.

Atlantiksen kadonnut manner on scifi- ja fantasiakirjallisuuden lempiaihe, ja siitä kirjoitti jo Platon noin vuonna 360 eea. Timaios ja ­Kritias -teksteissään. Monet esoteerisista ajattelijoista, aina teosofi ­Helena ­Blavatskysta suomalaiseen Ior Bockiin, käsittelivät kadonnutta Atlantista.

Puhtaan alkuveren etsinnän lisäksi arjalaisuus hapuili myös henkisen perimän alkulähdettä. Yksi esimerkki tästä oli wotanismi, jolla viitataan moniin germaanispakanallisiin liikkeisiin. Guido von Listin wotanismin harjoittajat vihkiytyivät luonnon mysteereihin. List tarkkaili kaukonäön avulla muinaisia tapahtumia: eritoten hän oli kiinnostunut muinaisten arjalaissaksalaisten pappiskuninkaiden eliitistä. He olivat tavallisen kansan kunnioittamia pyhiä ja puhdasrotuisia miehiä, joiden voima perustui esoteerisiin mysteereihin.

List profetoi saksalaisen yhteiskunnan toteutuvan uudelleen. Se olisi edeltäjänsä kaltainen, arjalaisen eliitin hallitsema valtakunta, jossa ei-arjalaisten asemana olisi kuulua orjakasteihin. Pappiskuninkaiden vii­saus olisi kulkenut sukupolvelta toiselle erilaisten salaseurojen syövereissä, ja he tulisivat johtamaan myös uutta arjalaissaksalaista valtakuntaa. List julkaisi vuonna 1911 omat rotulakinsa – ne olivat melkein yhtäläiset natsien vuoden 1935 rotulakien kanssa. Listin opetuksilla oli suuri vaikutus natsismin esoteerisiin suuntauksiin.

Yksi Listin mystiikasta vaikutteita ottanut taho oli Thule-seura. Se oli salaseura, joka rahoitti Saksan työväenpuoluetta – myöhemmin nimeksi vaihdettiin Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue. Seura myös tutki arjalaisten alkuperää, joka eri teo­rioiden mukaan olisi saattanut löytyä pohjoisesta Hyperboreasta tai Ultima Thulesta.

Natsi-Saksan romahdettua eso­teerinen hitlerismi sai uusia muotoja. Koska Adolf Hitler oli profetioissa paljastettu pelastaja, hänen elonsa ei mitenkään voinut päättyä itsemurhaan.

Ranskalainen kirjailija Savitri Devi piti Hitleriä hindujumala Vishnun avatarena. Chileläinen kirjailija ja diplomaatti Miguel Serrano vei ajatuksen vielä pidemmälle. Hän perehtyi hindulaisuuteen ja kundaliinijoogaan, sekä astraalimatkaili ystäviensä kanssa korkeampiin tietoisuuksiin Serranon mukaan tapaamaan arjalaisia esi-isiään. Hitler oli valaistunut boddhisattva, joka voittaisi pimeän ja rappiollisen Kali Yugan aikakauden.

Serrano ei uskonut, että Hitler olisi kuollut bunkkeriinsa. Hän uskoi vakaasti Etelämantereen natsitukikohtaan, jonne Hitlerkin olisi paennut. Serrano kertoi Hitlerin matkanneen myöhemmin arkkityyppiseen kotiinsa, kauas galaksin reunoille Mustaan aurinkoon.

Nämä villit teoriat eivät edusta natsismin valtavirtaa, mutta niiden esoteeriset rönsyt kiehtovat obskuurin historian ystäviä. Kaikenlaiset villit teoriat muistuttavat, ettei natsiaate syntynyt tyhjästä, vaan sitä edelsivät monenlaiset fantasiat arjalaisten kunniakkaasta historiasta.