kuva: Virva Paloviita

Politiikka

Andersson: Ilmastopäätöksiä ei voi sysätä yksilöiden harteille

Lukuaika: < 1 minuutti

Andersson: Ilmastopäätöksiä ei voi sysätä yksilöiden harteille

kuva: Virva Paloviita

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kertoi tiedotustilaisuudessaan Hel­singissä 24. syyskuuta hakevansa jatkokautta puheenjohtajana.

Ilmastokriisi nousi tiedotustilaisuudessa keskiöön. Anderssonin mielestä ilmastokriisin ehkäisy vaatii suuria yhteiskunnallisia toimenpiteitä.

”Vastuuta ilmastopäätöksistä ei voida sysätä vain yksittäisten ihmisten harteille, vaan me tarvitsemme yhteiskunnallisia päätöksiä, investointeja ja veropolitiikkaa, joka on linjassa ilmastotavoitteiden kanssa”, Andersson kiteytti.

”Oikeudenmukaiseen ilmastopolitiikan” lisäksi Andersson haluaa nykyisellä hallituskaudella ja mahdollisesti seuraavalla vasemmistoliiton puheenjohtajakaudellaan keskittyä ”köyhyyden kierteen katkaisemiseen” ja ”teknologian kehityksen myötä tulleiden ongelmien ratkaisemiseen”.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Voima kysyi Li Anderssonilta mitä hän haluaisi sanoa ilmastoahdistuksesta kärsiville epätoivoisille nuorille, jopa lapsille.

”Nuorten ei pitäisi joutua kantamaan sellaista vastuuta, joka kuuluu aikuisille ja päättävässä asemassa oleville. Olen siitä huolimatta erittäin kiitollinen kaikesta nuorten toiminnasta, mitä on ollut, koska sillä on ollut konkreettista vaikutusta”, Andersson vastasi.

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään 15.–17. marraskuuta Kuo­piossa. Muita ehdokkaita ei ole vielä ilmoittautunut kisaan mukaan.

  • 26.9.2019