Musiikki

Parantaa paremmin kuin lääkkeet

Lukuaika: < 1 minuutti

Parantaa paremmin kuin lääkkeet

Teksti Riku Cajander

Iyeokan konsertti oli vahva ja runollinen.

Ennakko-odotukset Iyeokan ensivierailusta Suomessa ylittyivät. Helsingin Juhlaviikkojen täpötäysi Huvilateltta sai tiistaina vastaanottaa parituntisen konsertin, jossa riitti afrosvengiä hitaista nopeisiin esityksiin.

Useimmat kappaleet sisälsivät Iyeokan omaa runoutta rakkauden voimasta sekä maailman ilmiöistä. Hän korosti ihmisten tasa-arvoisuutta sekä muun muassa kehotti tyttöjä ja naisia särkemään niitä muureja, joita miehet rakentavat heidän ympärilleen. Maininnan moniosaajanaiselta saivat myös Nigeriassa terroristien kaappaamat koulutytöt.

Konsertin voima syntyi myös Iyeokan sympaattisesta riehumisesta, iloisuudesta ja tanssimisesta lavalla. Tämä innosti myös yleisön osallistumisen ja tanssimisen konsertissa tavalla, jota harvoin on teltassa aiemmin koettu. Todeksi osoittautuivat entisen farmaseutin sanat, kun hän lääkkeiden sijasta helpottaa ihmisten oloa musiikin ja runouden avulla.

”Musiikin ja runouden parantava vaikutus ja etu lääkkeisiin nähden on, että et tarvitse lääkärin reseptimääräykseltä eikä sinun tarvitse huolestua lääkkeiden haitallisista sivuvaikutuksista”, totesi Iyeoka konsertin jälkitunnelmissa.

Tätä afromusiikin huippuedustajaa jäi kaipaamaan ja odottamaan hänen seuraavaa vierailuaan Suomessa. Hän lupasikin palata mahdollisimman pian.

Lue myös ennakkojuttu Iyeokasta: Iyeoka antaa energiaa.

  • 20.8.2014