Elämä

Ilmoitus: Kortteja Afrikasta

Lukuaika: < 1 minuutti

Ilmoitus: Kortteja Afrikasta

Teksti Kaiku Ethical

Kuka olisi uskonut, että korteilla voi parantaa maailmaa? Vuodesta 2004 alkaen Cards from Africa on tuottanut hienoja käsintehtyjä kortteja, jotka antavat kunnollista työtä lähes sadalle vanhempansa menettäneelle orvolle nuorelle, jotka toimivat perheidensä vanhimpina.

Jokaisen kortin tekemiseen menee yhteensä yli 30 minuuttia. Korttien tekemiseen käytetään käsintehtyä paperia, joka tehdään poisheitetystä toimisto- ja painopaperista. Cards from African valikoimissa on tällä hetkellä yli 250 erilaista käsintehtyä reilun kaupan korttia.

Rachelle, nyt 20-vuotias, menetti molemmat vanhempansa vain 13-vuotiaana, mutta työskentely Cards from Africalle antaa hänelle mahdollisuuden huolehtia pikkuveljestään ja -siskostaan itse.

Jokaisessa kortissa on takana tekijänsä allekirjoitus. Tekijöiden tarinat löytyvät Cards from African sivuilta. Jokainen 13 myytyä korttia tuottaa yhden työpäivän yhdelle kortintekijälle, joten näiden hienojen ja yksilöllisten korttien ostaminen on konkreettinen tapa tehdä hyvää.

KAIKU Ethical Oy toimii Cards from African edustajana Suomessa.

  • 14.3.2014