Yhteiskunta

Democracia real ya!

Lukuaika: < 1 minuutti

Democracia real ya!

Teksti Sakari Laurila

Espanjassa kansanliike vaatii todellista demokratiaa. Ilta illan jälkeen kadut ja aukiot täyttyvät mielenosoittajista. Fifin toimittaja on seurannut tapahtumia videokameroineen.

Espanjassa viime kuukausien aikana sosiaalisen median avulla syntynyt ryhmittymä on käynnistänyt suuren kansanliikkeen. Ensin liike sai aikaan mielenosoituksen ja myöhemmin leiriytyi Madridissa Placa del Solille. Poliisi hääti mielenosittajat aukiolta, mikä johti ketjureaktioon ympäri maata. Barcelonassa Placa Catalunyalle syntyi toinen valtaus ja monet muut kaupungit järjestivät leiriytymisiä tai mielenosoituksia madridilaisten tueksi.

Kansanliikkeen julkilausuma painottaa liikkeen olevan epäpoliittinen tavallisten ihmisten foorumi ilman erotteluja uskonnollisten tai poliittisten näkemysten suhteen. Liike koostuu lähinnä nuorista, joiden työttömyys Espanjassa on 40 prosenttia. Yhteisenä vihollisena liikkeellä ovat korruptio, pankkiirit ja heitä tukeva neoliberalistinen, ihmisen ulottumattomissa häärivä monikoipinen talousrakenne.

Katso videodokumentti Barcelonasta tästä.

Dokumentti on osa Voima-television kehitystyötä. Voit jakaa mielipiteesi videosta alla.

  • 27.5.2011