Lukuaika: 2 minuuttia

Voiman live-podcastit valtaavat Maunula-talon kesäaukion – elokuussa keskustelu kansalaistottelemattomuudesta

Voima-lehti rakentaa livepodcasteja Maunula-talon ulkolavalle kolmena kesätorstaina osana Maunula-talon kesäaukiota. Lisäksi keskustelut julkaistaan podcasteina omissa ohjelmasarjoissaan Voiman verkkosivuilla.

Live-podcast: Tottelemattomuus-
akatemia


11.8. klo 18

Kesäaukion viimeisessä osassa 11.8. ohjelmasta vastaa Tottelemattomuusakatemia, jonka johdolla käsitellään kansalaistottelemattomuutta ja katuaktivismia.

Tottelemattomuusakatemia on Rauhanpuolustajien järjestämää nuorille suunnattua toimintaa, joka toteutuu lukuvuoden mittaisena prosessina. Tottelemattomuusakatemiassa käsiteltyjä aiheita ovat olleet esimerkiksi kansainvälinen solidaarisuus, vähemmistöjen oikeudet, autonomiset liikkeet, anarkismi ja aktivisti elämäntapana, Elokapinan käytännöt sekä maailmankaupan epäoikeudenmukaiset vaihtoehdot.

Näitä teemoja käsittelevän livepodcastin juontaa ja moderoi Voima-lehden toimittaja Julius Halme.

Panelisteiksi saapuvat rauhankasvattaja Hanna Niittymäki, Häiriköt-päämajasta ja Spektaakkeliakatemiasta tuttu toimittaja Jari Tamminen, aktivisti Rojin Birzoi ja Elokapinan aktivisti Mars Hokkanen.

Rauhanpuolustajat on yksi Voima Kustannus Oy:n osakkaista.

Osallistu ja kutsu kavereita Facebook-tapahtumaan!

Lisää tietoa live-podcastin sisällöstä tulossa myöhemmin.

Sijainti & esteettömyys

Maunula-talon kesäaukio
Maunula-talo
Metsäpurontie 4
00630 Helsinki

Tapahtuma järjestetään ulkona. Maunula-talo on tapahtuman aikana auki. Siellä voi käydä vessassa.
Maunula-talon esteettömyystiedot löydät täältä.

Tapahtumat ovat maksuttomia.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan keskusteluja!

Menneet tapahtumat

Live-podcast: Kukkala–Gustafsson Syndikaatti

Mennyt tapahtuma / 2.6.

Rajoilla järjestetään ja järkeistetään todellisuutta. Niitä on kaikkialla: valtioiden välillä, ihmissuhteissa, toden ja fiktion välillä, unen ja valveen, elämän ja kuoleman. Millainen raja on ihmisen ja eläimen välillä? Entä ihmisen ja luonnon?

2.6. Maunula-talon kesäaukion estradille nousevat Voiman päätoimittaja Emilia Kukkala ja kirjailija Laura Gustafsson osana suosittua Kukkala – Gustafsson Syndikaatti -podcastiaan.

Kukkala–Gustafsson Syndikaatissa ei laiteta maailmaa järjestykseen, vaan rakastutaan kaaokseen. Podcastia voi kuunnella lukuisista äänentoistopalveluista ja Voiman verkkosivuilta.

KUUNTELE TALLENNE TÄÄLTÄ.

Tuomas Rantasen kuva, kuvaan lisätty graafisin elementein hattu, puu ja kuu. Teksti "Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria".Live-podcast: Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria

Mennyt tapahtuma / 16.6.

Kesäteatteria vai teatteria kesällä?

Live-podcastin vieraina ovat Ylioppilasteatterin taiteellinen vastaava Elena Rekola, Helsingin Oopperakesän taiteellinen johtaja Reetta Ristimäki ja Teatteritalo Universumin toiminnanjohtaja Jan Liesaho. Keskustelua vetää Voiman kustantantaja ja teatteritoimittaja Tuomas Rantanen.

Paneelissa keskustellaan Ylioppilasteatterin Mustikkamaan Queer-Baby-kesäteatteriesityksestä, elokuussa järjestettävän Helsingin Oopperakesän ohjelmistosta ja Universumin Itäkeskuksessa esittämästä koko perheen kesänäytelmästä Äiti ja gorilla.

Keskustelun punaisena lankana on pohtia, miten kesäteatteriksi ainakin kalenterin mukaan mieltyvä esitystaide voi olla kunnianhimoista ja yhteiskunnallistakin, ja mitä valintoja liittyy siihen missä esitys järjestetään (vaikkapa lähiössä!) ja miten sen yleisöä määritellään. Esiin nousee myös, mitä odotuksia ja niiden murtamista voi liittyä musikaaliin, oopperaan tai lasten näytelmään.

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria -podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan. Podcastia voi kuunnella lukuisista äänentoistopalveluista ja Voiman verkkosivuilta.

KUUNTELE TALLENNE TÄÄLTÄ.

  • 24.5.2022