Lukuaika: 2 minuuttia

Voiman live-podcastit valtaavat Maunula-talon kesäaukion – luvassa keskustelua rajoista, kesäteatterista ja aktivismista

Voima-lehti rakentaa livepodcasteja Maunula-talon ulkolavalle kolmena kesätorstaina osana Maunula-talon kesäaukiota. Lisäksi keskustelut julkaistaan podcasteina omissa ohjelmasarjoissaan Voiman verkkosivuilla.

Live-podcast: Kukkala–Gustafsson Syndikaatti

2.6. klo 18

Rajoilla järjestetään ja järkeistetään todellisuutta. Niitä on kaikkialla: valtioiden välillä, ihmissuhteissa, toden ja fiktion välillä, unen ja valveen, elämän ja kuoleman. Millainen raja on ihmisen ja eläimen välillä? Entä ihmisen ja luonnon?

2.6. Maunula-talon kesäaukion estradille nousevat Voiman päätoimittaja Emilia Kukkala ja kirjailija Laura Gustafsson osana suosittua Kukkala – Gustafsson Syndikaatti -podcastiaan.

Kukkala–Gustafsson Syndikaatissa ei laiteta maailmaa järjestykseen, vaan rakastutaan kaaokseen. Podcastia voi kuunnella lukuisista äänentoistopalveluista ja Voiman verkkosivuilta.

Osallistu ja kutsu kavereita Facebook-tapahtumaan.

Tuomas Rantasen kuva, kuvaan lisätty graafisin elementein hattu, puu ja kuu. Teksti "Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria".Live-podcast: Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria

16.6. klo 18

Kesäteatteria vai teatteria kesällä?

Live-podcastin vieraina ovat Ylioppilasteatterin taiteellinen vastaava Elena Rekola, Helsingin Oopperakesän taiteellinen johtaja Reetta Ristimäki ja Teatteritalo Universumin toiminnanjohtaja Jan Liesaho. Keskustelua vetää Voiman kustantantaja ja teatteritoimittaja Tuomas Rantanen.

Paneelissa keskustellaan Ylioppilasteatterin Mustikkamaan Queer-Baby-kesäteatteriesityksestä, elokuussa järjestettävän Helsingin Oopperakesän ohjelmistosta ja Universumin Itäkeskuksessa esittämästä koko perheen kesänäytelmästä Äiti ja gorilla.

Keskustelun punaisena lankana on pohtia, miten kesäteatteriksi ainakin kalenterin mukaan mieltyvä esitystaide voi olla kunnianhimoista ja yhteiskunnallistakin, ja mitä valintoja liittyy siihen missä esitys järjestetään (vaikkapa lähiössä!) ja miten sen yleisöä määritellään. Esiin nousee myös, mitä odotuksia ja niiden murtamista voi liittyä musikaaliin, oopperaan tai lasten näytelmään.

Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria -podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan. Podcastia voi kuunnella lukuisista äänentoistopalveluista ja Voiman verkkosivuilta.

Osallistu ja kutsu kavereita Facebook-tapahtumaan.

Live-podcast: Tottelemattomuus-
akatemia


11.8. klo 18

11.8. ohjelmasta vastaa Suomen rauhanpuolustajien Tottelemattomuusakatamia. Livepodcastissa käsitellään kansalaisktivisimia.

Lisää tietoa livepodcastin sisällöstä tulossa myöhemmin!

Sijainti & esteettömyys

Maunula-talon kesäaukio
Maunula-talo
Metsäpurontie 4
00630 Helsinki

Tapahtuma järjestetään ulkona. Maunula-talo on tapahtuman aikana auki. Siellä voi käydä vessassa.
Maunula-talon esteettömyystiedot löydät täältä.

Tapahtumat ovat maksuttomia.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan keskusteluja!

  • 24.5.2022