Tuulivoima on ufo

Mitenkä ihmeessä meidän tulisi suhtautua hulluja puhuviin ex-poliitikkoihin?

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien moninkertainen euroedustaja ja kokoomuksen entinen varapuheenjohtaja Eija-Riitta Korhola kertoi meille #totuuksia tällä viikolla: tuulivoimalat räjäyttävät kanojen silmät.

Ja näin.
Ja näin.

Skuuppi on melkoinen.

”Saan nykyään tietooni paljon uutisia eläinkuolemista tuulivoimaloiden läheisyydessä. Uusin tapaus on tilalta Siikaisilla, jossa kaikki kanat kuolivat äkillisesti ilman, että ruumiinavauksessa paljastuu mitään syytä. Myös lampaita kuollut, Korhola kertoi ja vaati asiasta puolueetonta kansainvälistä tutkimusta.. ..Tähän liittyy erikoinen yksityiskohta että kaikkien kanojen silmien verisuonet olivat räjähtäneet.”

Ruumiinavauksia kanoille? Selvä.

Häiriköt-päämajan seikkaileva kanalauma syöksyi suoriltaan tutkimaan tuulimyllyjen vaarallisuutta, ja olihan se hieman hasardia. Olimme järkyttyneitä, kun tila iski päälle. Onnistuimme kuitenkin hankkimaan pitäviä kuvatodisteita järkyttävistä tapahtumista.

Normaalisti yhteiskuntamme on tottunut siihen, että kanat veriuhrataan nugettiemme edestä. Maailmankatsomuksellinen sähköntuotanto on uusi veriuhrialttari. Kaikki ovat shokissa.
Normaalisti yhteiskuntamme on tottunut siihen, että kanat veriuhrataan nugettiemme edestä. Maailmankatsomuksellinen sähköntuotanto on uusi veriuhrialttari. Kaikki ovat shokissa.

Korholan profetialta veti mattoa alta se ärsyttävä paikallinen eläinlääkäri, joka kyseenalaista tarinan Ylen mädätyssivulla.

Siikaisten kunnaneläinlääkärin sijaisena tällä viikolla toimiva Päivi Lahti kertoo kuulleensa saman huhun, mutta vielä ei ole selvinnyt, pitääkö se paikkaansa. Asiaa selvitetään yhdessä läänineläinlääkärin kanssa.

Ongelmallista on, että eläinlääkärien tiedossa ei ole, että alueella olisi yhtään kuvaukseen sopivaa kanalaa.

–Kukaan ei ole ilmoittanut meille joukkokuolemista. Toivomme, että jos joku tietää, missä tällainen huhuissa mainittu tila sijaitsee, hän ottaisi meihin Pohjois-Satakunnan eläinlääkäreihin yhteyttä, Lahti sanoo.”

Lopulta kävi ilmi, että mystillisten kanamurhien takana olikin kanalaan rehaamaan päässyt minkki. Minkki ei esiinny Suomessa luonnostaan, meikäläinen minkkikanta on turkistarhoilta karannutta ja turkistarhauksen dumaaminen on tietty lähinnä ainoastaan hippien yninää.

Korhola totesi viime syyskuussa, että ”minun mielesäni [sic] kyseessä on laillinen elinkeino”.

Kun lapojen asento on oikea, Cthulhu herää! Iä-iä-iä!
Kun lapojen asento on oikea, Cthulhu herää! Iä-iä-iä!

Maaliskuussa Korhola kirjoitti aiheesta Iltalehden blogiin: ”En ole koskaan ennen kirjoittanut tuulivoiman terveysvaikutuksista, sillä en ole asiantuntija alalla.”

Harmi, että hän ei pitänyt hyväksi havaitsemaansa linjaa.

”Mutta eihän tämä normaali energiamuoto olekaan. Tämä on ideologista, maailmankatsomuksellista sähköä. Kun haitat joskus tulevat ilmeisemmiksi, nykyiset kannattajat ovat ehtineet kääntää takkinsa ja niin sanotusti tajunneet, etteivät itse asiassa koskaan tuulivoimaa kannattaneetkaan. Mutta se on jo toinen juttu.”

Ilmeisesti Eija-Riitta Korhola ei ole kokenut markkinataloutta siinä määrin tärkeäksi, että paskan ilmakehään puskemiselle olisi asetettu markkinahinta tai että mittaisimme valtion ydinenergian vahinkovakuuttamisen hinnan.

Ja kuten Korhola totesi: ”Fennovoima on isänmaallinen hanke.”

Ei siis maailmankatsomuksellista sähköä.

I want to believe lehmä
#truth. Kuva: http://darkinkart.tumblr.com/

EDIT: Korjattu Korholan poliitikkouraa.