”Onneksi meillä on Mitä Vittua? -lehti.”

Entäs mitä mieltä olemme ex-kansanedustajasta, joka hehkuttaa MV-lehteä pirteäksi mediaksi?

Viime vaalikaudella Perussuomalaisia Arkadianmäellä edustanut Reijo Tossavainen on herättänyt ihastusta ulostuloillaan. Taustaa miehellä on myös lehtialalla, mitä vasten hänen kommenttinsa mediasta ovat luonnollisestikin kiinnostavia.

Viimeisimmässä ulostulossaan Tossavainen otti ja ylisti MV-lehteä (ex-Mitä Vittua?).

”MV-lehti on pirteä ja rajusti lukijoitaan lisännyt somejulkaisu. Sen jopa anarkistinen asenne perinteiseen mediaan rikkoo totuttuja journalismin rajoja. Joskus lehdessä on perinteisen median tapaan myös väärää tietoa. Perinteisestä mediasta poiketen silloin ovat useimmiten syynä vähäiset toimitukselliset resurssit, ei tarkoituksellinen  vääristely.

MV-lehti on erittäin suositeltava sen vuoksi, että se kertoo usein ne asiat, jotka perinteinen media jättää kertomatta tai värittää yksipuolisesti. Se myös hanakasti oikaisee perinteisen median levittämää väärää tietoa.”

Tossavainan erosi aikaisemmin tänä vuonna kesken kauden Yleisradion hallintoneuvostosta. Tämä on hyvä.

Häiriköt-päämajan saamien varmojen tietojen mukaan sen tekivät ufot. Uskomme Tossavaisen olevan pitkälti samoilla linjoilla. Tämän oletuksen teimme kuulemiemme äänien perusteella.
Häiriköt-päämajan saamien varmojen tietojen mukaan sen tekivät ufot. Uskomme Tossavaisen olevan pitkälti samoilla linjoilla. Tämän oletuksen teimme kuulemiemme äänien perusteella.

Kun MV-lehti nyt kerran tuli mainituksi, niin mainitaan sitten toistamiseenkin. Sattumalta samana päivänä Tossavaisen kanssa tästä Ilja Janitskin perustamasta ja ulkomailta pyörittämästä mediasta kirjoitti myös Saku Timonen.

Itsekin sain kommentoida viimeksi tänään interwebissä MV:n kelpoisuutta lähteenä, joten ilmeisesti tälle kommentaarille on tilausta. Kyllähän tuo ex-kansanedustaja Tossavaisenkin kirjoitus alleviivaa tätä tarvetta.

Timonen käytti hetken aikaansa avatakseen muutaman MV:n levittämän uutisankan taustoja, ja paskaa ja valhettahan ne olivat alusta loppuun.

MV hehkutti suvaitsevaisen Niinan tarinaa. Tämä Niina tilitti Facebookissa ristiriitaisia tuntojaan, jotka hänessä oli herättänyt viikon kestänyt työskentely Kirkon Ulkomaanavun avustustyöntekijänä Torniossa. Turvapaikanhakijat käyttäytyvät sikamaisesti ja muutenkin usko on mennyt.

Kirkon Ulkomaanapu ei työskentele Torniossa olevien turvapaikanhakijoiden kanssa eikä tätä Niinaa ei ole olemassakaan. Hän on täysin keksitty henkilö. Hänen Fb-profiilinsa on avattu 2013, mutta sen jälkeen siellä onkin ollut hiljaista ihan näihin päiviin asti.”

Pikaisen kuvahaun myötä tämän MV:n siteeraaman ”Ninan” Facebookissa käyttämä kuva muuten johdatti seksivaatteita myyvälle sivulle. Tossavainen tuskin on moista taustatyötä tehnyt, vaikka lehtialan konkariksi julistautuukin.

"Omana ihanteenani olen pitänyt objektiivista ja neutraalia journalismia, joka jättää johtopäätösten teon lukijalle", filosofoi Tossavainen. Kuvassa on Tossavaisen fanittaman MV-lehdenlähteenä käyttämä syväkurkku.
”Omana ihanteenani olen pitänyt objektiivista ja neutraalia journalismia, joka jättää johtopäätösten teon lukijalle”, filosofoi Tossavainen. Kuvassa on Tossavaisen fanittaman MV-lehden tietolähde Kirkon Ulkomaanavun arkisesta aherruksesta.

Viiltävän media-analyysin ohella Tossavainen muistetaan myös hyvinkin freudilaisista eläinseksifantasioistaan. Harmillisesti Tossavaisen jättäydyttyä sivummalle päivänpolitiikasta jäi eduskuntaryhmätoveri Pentti Oinonen yksin Arkadianmäelle pohtimaan eläinseksin saloja.