Graffitimuseo Suomeen

Vantaan taidemuseo jatkaa kiinnostavia linjauksia ja keskittyy jatkossa katutaiteeseen.

Vantaan taidemuseo lanseerasi juuri uuden linjansa: katutaiteella, graffitilla ja performanssilla mennään. Tai no, kyllä muutakin on luvassa, mutta noihin keskitytään erityisesti.

Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Hieno siirto.

Täysin puskistahan tuo ratkaisu ei tullut. Myyrmäessä sijaitsevan museon ympäristö on täyttynyt viime vuosina katutaiteella ja museo on ollut alusta saakka tukemassa asukasliikkeen ajamaa katutaideprojektia. Alkusoittona tälle katutaiteeseen keskittymiselle toimi myös viime vuonna järjestetty Meidän katu -näyttely, joka yhdisti katutaiteen perinteisempään kuvataiteeseen.

Jo tuolloin keskustelin museon edustajien kanssa tulevista linjauksista ja suunta oli melkoisen selvä. Ja nyt myös sitten virallinen.

Chileläinen Un Kolor Distinto -taiteilijakaksikko kävi viime kesänä maalaamassa Vantaan taidemuseon vieressä nököttävän Myyrmäen juna-aseman ulkoseinät.

Helmikuussa aukeavaan Sinä & Minä -näyttelyyn on kasattu tuolta katutaidepuolelta varsin asiallista väkeä, jotka monet ovat täältä Voimasta ja Häiriköistäkin tuttuja. Listalla löytyy muun muassa Trama, Acton, Hende ja Salla Ikonen. Itse olen erityisen ilahtunut siitä, että mukana on myös seuraavaan Voimaan haastattelemani Boing, josta museon väellekin vinkkasin. Ripeäliikkeinen museo noukki Boingin mukaan ryhmänäyttelyyn ihan viime tingassa. Kuvanäyte Boingin tekemisistä löytyy tekstin alusta.

Tämän Traman duunin museo hanskasi kokoelmiinsa Make Your Mark Galleryssä järjestetystä I Was Born Train Trax -näyttelystä.
Tämän Traman duunin museo hanskasi kokoelmiinsa Make Your Mark Galleryssä järjestetystä I Was Born Train Trax -näyttelystä.

Näyttelyn ja linjauksen julkistamisen yhteydessä Vantaan taidemuseo myös julkistaan loppuvuodesta järjestämänsä nimikilpailun tuloksen. Jatkossa museo tunnetaan myös Artsina.