Toimitus

Jari Tamminen

Jari Tamminen on tarkkailut kulttuurihäirintäkenttää Voima-lehden toimittajana 2000-luvun alusta alkaen. Hän on myös osallistunut häiriköintiin vastamainosten sekä performanssien muodossa ja kuratoinut aiheeseen liittyviä näyttelyitä. Hänen kirjansa, Häiriköt – kulttuurihäirinnän aakkoset, ilmestyi vuonna 2013 ja on ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) aihetta laajemmin käsitellyt suomenkielinen teos.
Häiriköinnin ohella Tamminen viettää porvarillista asuntovelallisen elämää Itä-Helsingin liekehtivissä lähiöissä.

Tammisen tavoittaa helpoiten sähköpostiosoitteesta jari.tamminen (a) voima.fi tai puhelinnumerosta 050-331 4357.

Iida Simes

Iida Simes pitää töissään eniten kirjoittamisesta, vaikka journalismin alalla hauskaa on myös olla perustamassa uusia lehtiä: Simes oli rakentamassa Voimaa jo vuonna 1999. Simes on touhunnut kirja-alalla kustannustoimittajana, tiedottajana ja tapahtumien tuottajana vuodesta 2000. Ympäristö- ja sananvapausaktivismi ovat hänen pääharrastuksiaan.

Muinoin opiskeluaikoinaan Simes kohtasi filosofian ja merkkien penkomisen eli semiotiikan, ja siihen kulttuurihäirintä sopii hyvin. Molemmissa on kyse merkityksillä leikkimisestä ja oivallusten kautta uusien kulmien löytämisestä.

Rutiinien rikkominen pitää ihmisen valppaana, uskoo Simes. Niinpä hän nauttii päästessään pois kotikonnuiltaan Helsingin ydinkeskustasta. Simes ja hänen huuliharppunsa tavataan monissa kirja-, elokuva- ja musiikkitapahtumissa Helsingistä Sodankylään – huuliharppu tosin tulee esiin vasta auringon laskiessa – ja joskus hän seikkailee maailman turuilla, Lontoon, Pietarin, Pariisin tai Bishkekin laitakujilla.

Simeksen tavoittaa sähköpostitse osoitteesta iida.simes (a) gmail.com, Twitteristä nimellä IidaSimes sekä puhelimitse numerosta 044-206 3426.